16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRegres doar pe hârtie?

Regres doar pe hârtie?

În ciuda locului 9 pe care s-a clasat echipa masculină a României la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Rotterdam, conducerea federaţiei noastre de specialitate nu consideră că suntem în regres la această disciplină.

România nu a intrat în lupta pentru medalii a echipelor masculine prezente la Campionatele Mondiale de la Rotterdam şi nu a obţinut vreo medalie în întrecerile masculine individuale, dar acest lucru nu-i îngrijorează foarte tare pe şefii forului de specialitate. „Poziţia pe care s-a clasat România în clasamentul pe echipe la băieţi dă o senzaţie falsă de regres al gimnasticii noastre masculine”, a precizat Adrian Stoica, preşedintele FRG. „Aş spune că mai degrabă băieţii s-au adunat foarte bine în concurs, iar per total pot spune că echipa în sine se află în progres. Dacă Marian Drăgulescu ar fi evoluat nu la capacitatea sa de anul trecut, ci doar la atâta cât să ajute echipa, băieţii ar fi fost cel puţin pe locul 7. Ori Drăgulescu a păgubit echipa cu două puncte şi jumătate, ceea ce ne-a tras foarte mult în jos şi am ratat finala masculină pe echipe”, a spus Adrian Stoica. Şeful FRG nu a ascuns însă că în momentul de faţă gimnastica noastră masculină are două mari probleme. „Prima noastră problemă este Marian Drăgulescu. El trebuie să-şi stabilească foarte clar priorităţile. Apoi este Flavius Koczi, care trebuie să-şi scoată ezitările de la coborâri, fără de care ar fi fost pe treapta a treia a podiumului la individual compus. Deşi munceşte foarte mult, nu reuşeşte să se concentreze suficient. Practic, are momente de deconcentrare în care face greşeli copilăreşti şi aici trebuie să lucrăm. Culmea este că avem un asistent psiholog care încearcă să resolve tocmai aceste probleme, dar se pare că până acum nu a reuşit să o facă. Cert este că, în ansamblu, nu pot fi supărat pe gimnaşti”, a conchis Adrian Stoica.

„Nebun şi bogat pentru a ajunge campion”

Şeful FRG a remarcat şi nivelul extrem de ridicat la care se concurează în prezent. „Gimnastica s-a schimbat enorm. E de speriat nivelul la care s-a ajuns. Mă uit la ce maşinării sunt în spatele altora pentru a obţine rezultate la gimnastică, în timp ce pe noi nu ne ajută nimeni. Este clar că în ziua de azi să ajungi campion mondial trebuie să fii nebun şi bogat. Toată lumea se bate acum pentru a câştiga organizarea unor competiţii cât mai importante. De pildă, olandezii au cheltuit două milioane de euro pentru organizarea Mondialelor, doar pentru a-şi promova un sportiv, pe Zonderland, care a cucerit de altfel argintul la bară fixă”.

Şanse reale pentru JO de la Londra

În ceea ce-l priveşte pe Marian Drăgulescu, de aceeaşi părere a fost şi Dan Grecu, care a privit concursul de la Rotterdam cu ochii arbitrului internaţional. „Am avut posibilitatea să intrăm între primele opt, dar asta e. Prin greşelile făcute, se poate spune că Marian Drăgulescu a mâncat calificarea în finală. Este foarte important că insuccesul de la Rotterdam nu l-a demoralizat, dar trebuie să realizeze că nu o să poată face totul pe ultima sută de metri. Dacă vrea să continue,  Drăgulescu trebuie să se pregătească constant mai întâi până la Mondialele de anul viitor.  Cât despre echipă, aceasta este în formare, iar şansele de a obţine accesul la Jocurile Olimpice de la Londra din 2014 se păstrează intacte”, a precizat Dan Grecu.

Stănescu, în Canada, doar la club

În ceea ce priveşte eventuala plecare a lui Robert Stănescu pentru a reprezenta Canada, preşedintele FRG a fost tranşant. „Înţelegem situaţia specială în care se află Robert Stănescu (n.r. – soţia lui se află în Canada) şi nu exclud posibilitatea ca el să-şi găsească un club canadian la care să se pregătească, pentru că noi nu avem posibilitatea să-i plătim antrenamentele acolo. Pentru a fi selecţionat apoi în lotul României va trebui însă să revină în ţară cu suficient timp înainte pentru a se acomoda şi pentru a demonstra că se poate conta pe el în echipă. Înaintea  Mondialelor de la Rotterdam, Stănescu nu a demonstrat acest lucru, iar antrenorii au decis corect să nu-l includă în echipă. Cât despre a-i da dezlegare să reprezinte Canada, n-o să fim fericiţi deloc să facem acest lucru. Sper însă să aibă suficientă minte să înţeleagă că nici acolo nu umblă câinii cu colaci în coadă”, a completat Adrian Stoica.

Cele mai citite

Sophia Loren, actrița considerată o legendă a cinematografiei mondiale, împlinește 90 de ani

Actrița legendară Sophia Loren va celebra vineri seară, la Roma, împlinirea vârstei de 90 de ani, într-o petrecere privată organizată într-un hotel de lux...

Mari comici ai puliticii – Academia Catavencu

În ultima perioadă de timp, pe scena politicii noastre a urcat o nouă generație de politicieni – puliticienii! Așa cum lasă să se...

Surpriza din tribune la Monaco – Barcelona. Michael Jordan, prezent la meci

Michael Jordan, legenda baschetului și considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost prezent pe Stade Louis II la meciul dintre AS...
Ultima oră
Pe aceeași temă