22.7 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialReformele รฎn Republica Moldova, susลฃinute de preลŸedintele Consiliului European

Reformele รฎn Republica Moldova, susลฃinute de preลŸedintele Consiliului European

Republica Moldova este un partener important al Uniunii Europene, iar cooperarea bilateralฤƒ va continua sฤƒ fie aprofundatฤƒ, a declarat preลŸedintele Consiliului European, Donald Tusk, dupฤƒ întrevederea pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul moldovean Chiril Gaburici, conform Mediafax.

CiteลŸte ลŸi: Prima vizitฤƒ oficialฤƒ a noului premier moldovean va avea loc în Bruxelles

"Sunt foarte fericit sฤƒ îl primesc pe premierul Gaburici aici, la Bruxelles, în prima sa vizitฤƒ oficialฤƒ în strฤƒinฤƒtate. Republica Moldova este un partener-cheie al Uniunii Europene ลŸi intenลฃionฤƒm sฤƒ continuฤƒm cooperarea în sฤƒptฤƒmânile, lunile ลŸi anii care vin", a declarat Donald Tusk, conform unui comunicat oficial.

"Acordul de Asociere semnat anul trecut conferฤƒ un nou nivel de profunzime în relaลฃia bilateralฤƒ. Republica Moldova se transformฤƒ într-un modern stat european. Aplicarea Acordului, inclusiv a reformelor mult aลŸteptate, va accelera acest proces", a adฤƒugat Tusk.

"Pe parcurs, beneficiile totale ale Acordului de Asociere vor fi simลฃite de poporul moldovean. Am discutat cu premierul Gaburici despre necesitatea intensificฤƒrii acลฃiunilor de combatere a corupลฃiei, de reformare a sistemului judiciar ลŸi de îmbunฤƒtฤƒลฃire a condiลฃiilor pentru investiลฃii. Am fost de acord cฤƒ existฤƒ lacune esenลฃiale în sectorul financiar care trebuie abordate urgent", a subliniat Tusk.

"Uniunea Europeanฤƒ va continua sฤƒ fie alฤƒturi de Republica Moldova pe parcursul acestui proces, prin oferirea de susลฃinere financiarฤƒ ลŸi tehnicฤƒ", a insistat Tusk.

CiteลŸte ลŸi: UPDATE: Moldova are un nou Guvern. Gaburici a obลฃinut votul de încredere

Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioลฃilor sฤƒi cฤƒ va continua lupta pรขnฤƒ la atingerea obiectivelor de rฤƒzboi stabilite de guvernul sฤƒu,...

Predicศ›iile supercomputerului pentru preliminariile CM 2026! Romรขnia รฎn urna a doua valoricฤƒ?

Participarea echipei naศ›ionale a Romรขniei la Cupa Mondialฤƒ din 2026 reprezintฤƒ principalul obiectiv al selecศ›ionerului Mircea Lucescu, care mizeazฤƒ pe o tragere la sorศ›i...

Diana Iovanovici-ศ˜oศ™oacฤƒ s-a plรขns PE cฤƒ CCR i-a respins candidatura la prezidenศ›iale

Eurodeputata Diana Iovanovici-ลžoลŸoacฤƒ s-a plรขns luni searฤƒ รฎn Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a Romรขniei i-a respins...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ