20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRednic il vrea pe Cigan din iarna

Rednic il vrea pe Cigan din iarna

Pauza din competitia interna a fost folosita la maximum de Mircea Rednic, Dinamo jucand doua meciuri amicale in mai putin de 24 de ore. Primul dintre ele a fost pierdut de „caini” cu 2-4 in fata echipei antrenate de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, in timp ce al doilea joc a fost castigat cu 2-0 in compania ungurilor de la Sopron. „Puriul” a inceput ambele jocuri cu o linie de start foarte apropiata de cea pe care o foloseste si in meciurile oficiale. Numele noi au fost Galamaz, in locul lui Radu Stefan, si Pascovici, in locul lui Pulhac. Desi a fost doar o partida de verificare, jocul pierdut in fata ucrainenilor i-a nemultumit pe fani, care sunt de parere ca nu toate rezervele se ridica la nivelul cerut de o echipa ce are ca obiectiv castigarea campionatului si calificarea in Liga Campionilor.
Nici „Puriul” nu a fost multumit de evolutia elevilor sai, reprosandu-le lipsa de determinare. Acest lucru le-a priit jucatorilor, care au reusit sa se impuna categoric in fata maghiarilor, condusi de Tibor Selymes. „Le-a prins bine ca i-am certat dupa meciul cu Sahtior, nu mi-a placut atitudinea lor. Nu conteaza cum a fost vremea sau ca avusesera liber 3 zile. Ma asteptam la mai mult, intalnind o echipa cu nume”, a afirmat tehnicianul „cainilor”.
Unul dintre remarcatii jocurilor de verificare a fost atacantul francez al dinamovistilor, Jean Phillipe Mendy, care a fost folosit de Rednic in ambele partide in repriza secunda.
Meciul cu Sopron i-a facut pe oficialii „cainilor” sa se intereseze de cativa jucatori ai maghiarilor, primul pe lista posibilelor achizitii fiind Cristi Cigan, in varsta de doar 19 ani. „Puriul” a fost si mai concis in declaratii, afirmand ca nu intelege cum de a fost lasat Cigan sa plece de la Dinamo. „Inca dupa primul amical din Ungaria, de acum o luna si jumatate, am remarcat cativa jucatori si l-am rugat pe Cristi Borcea sa ii aduca din iarna. Nu stiu de ce a plecat Cigan de la Dinamo, este un jucator foarte bun”, a precizat Rednic.
Cristian Cigan a plecat de la Dinamo acum doi ani, ramanand in continuare un fan declarat al „cainilor”. Cu toate acestea, tanarul atacant nu crede ca va reveni prea curand in Stefan cel Mare. Cigan a evoluat intr-un singur meci oficial la Dinamo, fiind folosit mai mult la echipa a doua. Dupa ce a parasit gruparea alb-rosie, internationalul de juniori a jucat pentru Liberty Salonta, plecand apoi in Ungaria, la Matav Sopron.

Cele mai citite

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă