18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialRecord de scurt-metraje la Festivalul "Alter-Native" din Targu-Mures

Record de scurt-metraje la Festivalul „Alter-Native” din Targu-Mures

Filmele din tarile arabe si tehnica IT de performanta sunt noutatile editiei din acest an a Festivalului „Alter-Native” din Targu-Mures. „Daca in privinta filmelor arabe organizatorii se declara multumiti, tehnica IT utilizata de regizori inseamna mai putina inventivitate si mai multa tehnica”, a spus directorul artistic al festivalului, Gasparik Attila.
Cat despre filmele arabe, acestea vin din tari ca Pakistan, Irak sau Iran si prezinta „realitati pe care noi le vedem distorsionat prin canalele mari de film”. Editia a 14-a a festivalului gazduieste numere-record: peste 600 de filme de scurt-mertaj inscrise, 40 de tari si patru continente prezente la Targu-Mures.
Pe langa sectiunea de concurs, spectatorii au posibilitatea de a viziona filme de lung-metraj, care sunt proiectate la Palatul Culturii din Targu-Mures, dar si concerte si expozitii. Se vor viziona filme cum ar fi „Legaturi bolnavicioase”, de Tudor Giurgiu, „Margot”, de Ioan Carmazan, sau „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, de Catalin Mitulescu.
Publicul se va putea delecta si cu un concert al lui Alexandru Balanescu si Ada Milea, pe versurile lui Gellu Naum. O prezenta asteptata este cea maestrului Gheorghe Dinica, care joaca in filmul de lung-metraj „Palmele albe”, o productie din Ungaria.
De asemenea, in fiecare seara, dupa vizionarea filmelor, acestea pot fi urmarite la Teatru 74 din Cetate. In privinta bugetului, festivalul are nevoie de circa un miliard de lei vechi, dar doar o cincime din acesti bani se afla in conturi.

Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă