16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRebelii libieni au format un "guvern interimar"

Rebelii libieni au format un „guvern interimar”

Luptătorii pro-democraţie din Libia au format un „guvern interimar” în ciuda atacurilor tot mai puternice din partea forţelor pro-Gaddafi.

Potrivit alJazeera.net, premierul interimar al opozanţilor regimului Gaddafi este Mahmoud Jibril, care a lucrat până acum ca reprezentant al Libiei în faţa puterilor străine. Este cunoscut pe plan internaţional după ce s-a întâlnit cu preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, întâlnire după care Franţa a recunoscut diplomatic consiliul de tranziţie al rebelilor drept singurul reprezentant al poporului libian.

Purtătorul de cuvânt al opoziţiei, Nisan Gouriani, a declarat pentru al Jazeera că „consiliul naţional provizoriu este un corp legislativ, însă avem nevoie de un aparat executiv care să preia administraţia.”

Acesta a declarat că „poziţia rebelilor a fost foarte clară de la început – Libia este o singură ţară.”

„Capitala noastră este Tripoli şi va fi Tripoli pentru totdeauna”, a adăugat purtătorul de cuvânt. „Facem eforturi pentru a elibera partea de vest a ţării şi Tripoli, şi să păstrăm ţara unită. Am vrea să subliniem asta încă o dată şi încă o dată!”

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă