19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialRCJ Farul a ratat finala

RCJ Farul a ratat finala

» Constantenii vor juca in meciul pentru medaliile de bronz dupa ce au pierdut batalia cu Baia Mare pentru ultimul act al campionatului.
» Echipa de pe litoral a acuzat arbitrii, care le-au anulat o incercare si au prelungit prea putin jocul dupa o intrerupere de zece minute.
 
Visul celor de la rugby Club Judetean Farul de a obtine al saptelea titlu din istorie a fost spulberat, cel putin pentru sezonul in curs: echipa de pe litoral a fost invinsa in semifinale de Baia Mare. Partida disputata sambata pe terenul maramuresenilor a fost la discretia gazdelor in prima parte. Repriza secunda s-a disputat sub semnul dominatiei constantenilor, insa defensiva gazda si-a facut datoria si a reusit sa opreasca echipa de pe litoral cu un punct inainte de egalare. S-a incheiat cu 22-21 pentru Baia Mare, rezultat ce trimite gruparea de la malul marii in finala mica a campionatului. Jocul de la Baia Mare nu a fost lipsit de incidente. Arbitrul Gheorghe Sabau a anulat un eseu al constantenilor, dictand in mod eronat "paravan".

 

Tot acesta a prelungit partida cu doar patru minute, desi jocul fusese intrerupt aproape zece minute la accidentarea grava a constanteanului Jef Makapelu (fractura de tibie si peroneu). Aceasta din urma decizie a fost foarte importanta, deoarece gazdele au cazut fizic in finalul jocului, iar Farul ar fi putut profita daca s-ar mai fi jucat cateva minute. Arbitrajul a fost criticat dur de directorul executiv al constantenilor, Aurelian Arghir. Acesta a spus: "si-au batut joc de munca de ani de zile a unor oameni care nu fac altceva decat sa iubeasca sportul. Este rusinos ceea ce s-a intamplat".

Pentru bronz, cu Dinamo
Dupa pierderea partidei din semifinale, pentru Farul Constanta acum nu mai ramane decat consolarea finalei mici. Echipa de pe litoral va juca in meciul pentru medaliile de bronz cu marea rivala Dinamo. Constanteanii s-au mai impus in acest an in fata bucurestenilor, dar frustrarile ratarii campionatului sporesc gradul de risc al partidei si putem avea din nou o confruntare violenta intre cele doua echipe.
Finala mica a Diviziei Nationale este programata sambata, cu incepere de la ora 16.00, pe Stadionul "Arcul de Triumf" din Capitala.

Cele mai citite

Transformă orice ocazie în magie cu rochiile de ocazie de la Elena Perseil. Sfaturi și recomandări de la designerul de prestigiu 

Când vine vorba de evenimente speciale, rochia pe care o alegi este cheia pentru a te simți încrezătoare și elegantă. Fie că participi la...

Liga Campionilor: Real Madrid și Bayern Munchen au pierdut în deplasare

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susţinute în deplasare, miercuri seara, în etapa a doua a Ligii...

Guvernul suplimentează bugetul Ministerului Agriculturii cu 2 miliarde de euro pentru despăgubirile cauzate de secetă

Guvernul a decis să aloce un fond suplimentar de 2 miliarde de euro pentru Ministerul Agriculturii, destinată acoperirii pagubelor produse de secetă, potrivit unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă