11.4 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăSpecialRazii la mai multe companii asiatice de transport maritim

Razii la mai multe companii asiatice de transport maritim

Autorităţile Uniunii Europene au efectuat razii la mai multe birouri ale companiilor asiatice de transport maritim în cadrul unei investigaţii antitrust privind fixarea preţurilor în acest sector, au anunţat miercuri firmele vizate, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Neptune Orient Lines (Singapore), Orient Overseas (listată la Hong Kong), Evergreen Marine (Taiwan) şi Hanjin Shipping (Coreea de Sud) au anunţat că sunt vizate de o investigaţie a Comisiei Europene privind încălcarea legislaţiei antitrust.

Autorităţile europene au efectuat marţi razii la mai multe companii de transport maritim, inclusiv la birourile A.P. Moller-Maersk (Danemarca), CMA CGM (Franţa) şi Hapag-Lloyd (Germania).

CE nu a menţionat companiile vizate.

Comisia poate sancţiona companiile care se fac vinovate de practici anti-concurenţiale cu până la 10% din cifra de afaceri la nivel global.

Investigaţia CE vizează probabil preţurile de la începutul anului 2010, deoarece tarifele reduse au afectat în ultimele luni afacerile companiilor de profil. La începutul anului trecut, tarifele pentru transporturile către şi din Europa au crescut puternic, odată cu ieşirea sectorului dintr-o perioadă de depresie, potrivit analiştilor.

„Cred că e vorba de ce s-a întâmplat la începutul anului trecut pe coridoarele europene. Am văzut preţurile urcând puternic într-o perioadă foarte scurtă de timp, ceea ce probabil a determinat CE să ancheteze companiile”, potrivit unui analist al DBS Vickers Securities Singapore.

Companiile de transport maritim internaţional au fost afectate în ultima perioadă de o scădere abruptă a preţurilor, din cauza supracapacităţii şi cererii limitate de la începutul anului, dar şi pe fondul costurilor tot mai mari cu carburanţii.

Cele mai citite

Administrația Trump și suveraniștii europeni

Dacă primul mandat al lui Trump a fost caracterizat mai degrabă de o tendință izolaționistă, în special în ceea ce privește relația cu UE,...

Chiriile cresc în marile orașe: București, Cluj și Brașov, în topul scumpirilor în 2024

În București, chiriile medii au crescut cu 11% de la an la an, prețul mediu pentru o garsonieră fiind de 382 euro/lună Chiriile solicitate pentru...

Incendiile, cea mai mare amenințare pentru locuințele din România: despăgubiri record

Cea mai mare despăgubire acordată pentru un incendiu a depășit suma de 422.000 de euro Incendiile continuă să ocupe primul loc în clasamentul riscurilor care...
Ultima oră
Pe aceeași temă