16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRazboi total in media americane

Razboi total in media americane

"Marea batalie" pentru achizitionarea "The Wall Street Journal" s-a incheiat, dar "razboiul pentru viitorul jurnalismului abia incepe", apreciaza "Newsweek" in editia sa online.
Alaturand "The Wall Street Journal" altor proprietati ale News Corp., cum ar fi canalul de televiziune Fox News si Fox Business Network, a carui lansare este programata pentru luna octombrie, se obtine un conglomerat mediatic a carui influenta va depasi cu mult sfera informatiilor financiare, constata "Newsweek".

De atlfel, Murdoch nu a facut un secret din faptul ca, extinzand sectiunile din "The Wall Street Journal" consacrate informatiilor internationale si de politica nationala, intentioneaza sa faca un ziar "mai competitiv cu The New York Times". Iar declaratiile sale au fost primite cu ingrijorare, surse bine informate declarand pentru "Newsweek" ca managementul "The New York Times" s-a intalnit in ultima luna cel putin o data pentru a discuta despre "manevrele" lui Murdoch.
"The New York Times" a contraatacat, acuzandu-l pe Murdoch ca va impune linia sa "comerciala" si "ideologica" ziarului "The Wall Street Journal", la care Roger Ailes, "tarul" sectiunii audiovizuale a News Corp. (cum il supranumeste "Newsweek"), a ripostat, declarand ca "The New York Times" era "un ziar cu stiri numai bune de pus in cusca cainelui", iar acum, cand "stapanii sunt plecati, cainii latra si isi anuleaza abonamentele". "The New York Times" este "pe moarte", a plusat Ailes.

Apropiata lansare a Fox Business News provoaca, de asemenea, ingrijorare in randurile companiei CNBC, care a inceput sa le reaminteasca insistent telespectatorilor si investitorilor ca este "numarul 1" intre televiziunile prin cablu americane. "Deocamdata, bineinteles", anticipeaza "Newsweek" razboiul care se va declansa (ori s-a declansat deja) intre Roger Ailes si NBC, compania al carei manager a fost si de la care a plecat, luand cu el la "Fox News" si mai multi angajati. De altfel, Ailes sustine ca si acum angajatii CNBC "inrosesc telefoanele", interesandu-se daca si cum se pot muta la Fox Business News. Ailes minimalizeaza concurenta, declarand ca programul cu cea mai mare audienta difuzat de CNBC este emisiunea-concurs "Deal or No Deal" si cea mai importanta sursa de venituri a CNBC o reprezinta stirile cu regim de publicitate din week-end. Bloomberg este un concurent serios, dar marea batalie se va da intre Fox Business News si CNBC.
Declaratiile publice ale managerilor CNBC sunt calme si pline de incredere in capacitatea companiei de a face fata cu succes concurentei. La o intalnire cu angajatii insa, majoritatea intrebarilor au fost despre Murdoch si intentiile lui.

Cele mai citite

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...

Deciziile Fed privind dobânda de referință influențează economia globală și costurile de împrumut

Modificările recente ale ratei dobânzii de referință de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite au un impact nu doar asupra economiei americane, ci...

Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu

Eveniment cu totul deosebit în prima licitație din noul sezon al Casei A10 by Artmark. Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge...
Ultima oră
Pe aceeași temă