21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRazboi romano-mexican in Quebec

Razboi romano-mexican in Quebec

» Campionul mondial la categoria supermijlocie, Lucian Bute, isi va apara maine seara, in Quebec, centura de campion mondial IBF, impotriva mexicanului Librado Andrade. Romanul le-a promis suporterilor sai ca vor vedea un "nou Lucian Bute" care va castiga fara drept de apel.

Lucian Bute, care a efectuat un stagiu de pregatire de 57 de zile in Florida, s-a straduit sa demonstreze fanilor sai ca va invinge inca  din timpul ultimului antrenament oficial cu public pe care l-a avut la Quebec, la intoarcerea din cantonament. Romanul a transpirat abundent si a lovit cu putere manusile antrenorului sau, Stephane Larouche. Lucian Bute a precizat, dupa sedinta de pregatirea la care au asistat aproximativ 1.000 de persoane, ca ceea ce s-a intamplat in finalul primei partide cu Andrade, cand a a fost trimis la podea in ultima runda, a fost "doar un accident". "stiu ca toata lumea asteapta lupta, dar precizez ca eu o astept si mai mult deoarece vreau sa rezolv aceasta afacere cu Andrade. Sambata seara, toata lumea va spune ca a vazut un «nou Lucian Bute», care va invinge", a spus Bute.

La randul sau, Librado Andrade, care in timpul antrenamentului cu public s-a limitat la a efectua doar cateva exercitii usoare, a declarat ca maine va lupta pentru a-si realiza visul de a deveni campion mondial. "Lucian este un pugilist bun, dar am demonstrat deja la ce ne putem astepta. El are mai multe de demonstrat decat mine", a spus pugilistul mexican. Antrenorul lui Andrade, Howard Grant, a fost mai dur in declaratii, apreciind ca isi doreste ca elevul sau "sa-i faca rau si sa-l pulverizeze" pe Bute. "La primul meci, Librado i-a aratat prea mult respect campionului. Nu vorbim despre o competitie de patinaj artisitic aici, este un meci de box. Nu vreau numai un KO, vreau ca Librado sa-i faca rau, sa-l pedepseasca, sa-l bata pana il lasa lat, sa-l pulverizeze", a spus Grant.

"Indiferent ce se va intampla, Librado va face dreptate in acest meci. Este pregatit mai mult ca oricand pentru un razboi de 12 runde. stie exact ce trebuie sa faca pentru a-l pune pe Bute la pamant. Un Bute ingrijorat, nervos, ezitant  va avea probleme in a-si pastra concentrarea si a evita greselile tehnice si strategice. Librado a demonstrat mereu ca este un boxer solid, curajos si determinat, iar acum, cu experienta si maturitate, este eficient si increzator mai mult ca niciodata. Pe 28 noiembrie, Andrade va demonstra ca merita pe deplin statutul de campion mondial IBF. A muncit prea mult pentru a rata", a mai spus Grant.

» Bute si Andrade s-au intalnit pe 24 octombrie 2008 in Bell Centre din Montreal, cand Bute a dominat 11 runde, insa a fost trimis la podea in cea de-a 12-a (si ultima), iar arbitrul a incheiat lupta cand romanul s-a ridicat. Bute s-a impus la puncte, dar Andrade a afirmat, imediat dupa meci, ca arbitrul l-a favorizat, incetand sa numere atunci cand romanul se afla la podea. Presa canadiana a scris atunci ca arbitrul a numarat prea incet si romanul a fost salvat de gongul final.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

O rădăcină indiană cu proprietăți de „ibuprofen natural”

Condimentul cu efecte antiinflamatorii și antioxidante este considerat un superaliment de către nutriționiști Rădăcină exotică, originară din India, turmericul a devenit renumit pentru efectele sale...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă