12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialRatko Mladici: "Bravo băieţi, l-aţi găsit pe cel pe care îl căutaţi"

Ratko Mladici: „Bravo băieţi, l-aţi găsit pe cel pe care îl căutaţi”

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia,  Ratko Mladici, i-a întâmpinat pe poliţiştii veniţi să-l aresteze, joi dimineaţă, felicitându-i, a declarat  ministrul sârb de Interne, Iviţa Dacici, relateaza Mediafax.

„Bravo băieţi, l-aţi găsit pe cel pe care îl căutaţi”, au fost primele cuvinte pe care le-a adresat Mladici echipei de poliţişti şi membri ai Serviciului de informaţii sârb (BIA), care tocmai intraseră în casa din Lazarevo unde el se ascundea, a declarat Dacici pentru postul public de televiziune RTS.

Potrivit cotidianului Blic, politistii l-au identificat pe Mladici dupa un inel cu piatra pretioasa de la mana stanga.

Ratko Mladici şi-a scos acest inel în timpul arestării şi l-a predat unui poliţist, cerând „să fie dat familiei” sale.

„S-a terminat. Branko (un văr al lui Ratko Mladici la care stătea acesta) dă de băut şi de mâncat. Iată cartea mea de identitate şi livretul militar„, a adăugat Mladici, potrivit publicaţiei Blic, care citează o sursă apropiată anchetei.

Şuncă, brânză şi „rakia”, un rachiu de prune foarte apreciat în Serbia au fost propuse poliţiştilor şi membrilor BIA.

Conform Blic, fostul lider militar a fost întrebat dacă este înarmat a răspuns: „Ce general aş fi eu dacă nu aş fi înarmat? Iată cele două pistoale ale mele”.

Ratko Mladici urmează să fie transferat la Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie de la Haga, unde este inculpat pentru genocid, pentru rolul său în timpul războiului din Bosnia (1992-1995).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă