18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialRares Dumitrescu, noua vedeta a sportului romanesc

Rares Dumitrescu, noua vedeta a sportului romanesc

» Scrima si canotajul sunt singurele sporturi unde reprezentantii nostri au urcat pe podium atat la intrecerile europene, cat si cele mondiale. Pana acum, primul si singurul titlu mondial la un sport olimpic a fost cucerit de echipa masculina de sabie a Romaniei, Rares Dumitrescu, medaliat atat in intrecerea pe echipe, cat si in cea individuala, unde s-a clasat al doilea,  devenind noua stea a sportului romanesc.

Rares Dumitrescu, sabrerul care dupa Jocurile Olimpice de la Beijing abandonase preformanta cochetand cu antrenoratul, dupa rezultatele excelente de la Mondiale se gandeste deja la JO de la Londra. "Mai sunt trei ani pana la Olimpiada si trebuie sa continuam tot asa. Atat timp cat vom munci la fel de mult si vom obtine rezultate asemanatoare, cu siguranta vom reusi sa facem o figura frumoasa si la Olimpiada de la Londra", a spus Rares Dumitrecu, cu medaliile de aur, de la echipe, si de argint, de la individual, pe piept. "S-a dovedit ca revenirea mea in activitate a fost o alegere foarte buna, dar nu as fi luat aceasta decizie daca nu ar fi insistat Mihai Covaliu (n.r. – care a devenit noul antrenor al echipei nationale de sabie dupa JO de la Beijing). Acum urmeaza 0o scurta vacanta, dar dupa aceea vom incepe din nou pregatirile pentru anul viitor", a adaugat proaspatul campion mondial.

Pentru Mihai Covaliu – campionul olimpic la sabie de la Sydney, pentru care Mondialele recent incheiate au fost primele intreceri ale lumii coordonate de pe banca tehnica – trofeele cucerite de elevii sai au insemnat confirmarea transformarii sale dintr-un  scrimer de mare valoare intr-un antrenor foarte bun. "Cred ca am facut o alegere buna cand am decis sa-mi ajut fostii colegi. A meritat. Noi ne-am facut treaba foarte constiinciosi si am plecat la Campionatele Mondiale cu gandul sa luam o medalie. Baietii au tras foarte bine, si-au dorit foarte mult si au reusit sa castige dupa niste meciuri extraordinare. La finala, ultimele tuse nici nu le-am vazut. Le-am spus inainte baietilor ca daca italienii vor face greseala sa se creada invingatori, atunci ii putem bate. Italienii au mai avut un antecedent de acest gen cand au pierdut dupa ce au condus la o diferenta mare si, astfel, in momentul in care Rares nu prea mai credea, un coleg a strigat la el sa faca ceva pentru a recupera diferenta.

 

Toti cei de pe margine au stiut ca Rares poate castiga. Rares a reusit o performanta extraordinara, intorcand o finala care parea deja castigata", a spus Covaliu, care a stiut sa foloseasca excelent experienta sa competitionala in strategia de tehnician.
Componentii echipei Romaniei de sabie, Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hanceanu si Florin Zalomir, vor fi recompensati de Ministerul Tineretului si Sportului cu cate 21.000 de lei, iar aceasta suma ar putea fi dublata daca sefii sportului vor considera oportun.

» "Conform HG 1447/2007, sumele pe care le vor primi sportivii sunt destul de mici. Pentru prima pozitie se dau 21.000 de lei, pentru locul al doilea, 14.000, pentru al treilea, 11.200, pentru al patrulea, 7.000, pentru al cincilea, 4.900, iar pentru al saselea, 3.500. Dar aceste sume se pot dubla. Nu pot sa spun acum daca premiile celor de la scrima vor fi dublate, insa, daca ar fi dupa mine, ei nu ar merita doar atat, ci mult mai mult", a spus Doina Melinte, secretar de stat in MTS.

Cele mai citite

Competiție Rusia Ucraina și la Concursul Internaţional „ George Enescu” în finala Secţiunii de pian

Doi pianişti din Rusia şi unul din Ucraina vor intra, duminică, în finala Secţiunii de pian din cadrul celei de a XIX-a ediţii a...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă