15.2 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialRapid se dezintegreaza

Rapid se dezintegreaza

» De la antrenori la conducatori, totul pare a fi "pe liber" in Giulesti.

» Plecarea lui Razvan Lucescu pare sa fi deschis "cutia Pandorei".

» George Copos pare dispus sa dea drumul la toata lumea daca exista oferte avantajoase.

» Nici situatia stadionului nu e prea buna, promisiunile netinand loc de investitii.

Sunt multi ani, peste zece, de cand situatia la Rapid nu a fost atat de dificila in vacanta dintre doua sezoane. Antrenorul Razvan Lucescu a plecat si "evadarea" sa la Brasov a deschis un adevarat exod de jucatori, aproape toata lumea dorind sa plece din Giulesti. Viorel Moldovan s-a retras si a lasat un gol important in atac, Iannis Zicu a ales Dinamo pentru a-si continua cariera, Florin Bratu a ajuns tot in curtea "cainilor" desi giulestenii l-au ofertat si ei, Badoi a plecat la Steaua, Ionel Ganea e cu un picior la Poli Timisoara dupa ce s-a certat cu Copos, Maldarasanu e decis sa plece si el si asteapta o oferta concreta, Maftei, Mazilu, Buga si Dani Coman sunt ofertati de echipe din tara si din strainatate. Intr-un acces de sinceritate, Copos a anuntat ca Rapid "intinereste", prilej cum nu se poate mai bun pentru "vechea garda" a giulestenilor de a se simti inlaturati. Mai e nevoie de ceva? Sigur, iar George Copos a "actionat" si in aceasta privinta rupand relatiile cu impresarii Victor Becali si Adrian Ilie, doi dintre cei care ar fi putut ajuta la primenirea lotului giulestean prin aducerea unor jucatori. Se poate mai mult? Ei bine, da, iar acelasi George Copos este vinovat si de faptul ca fosti jucatori emblematici ai echipei giulestene, precum Pancu, de exemplu, nu mai vor sa auda de Rapid din cauza faptului ca patronul are si acum sa le dea bani, restante de pe vremea cand aparau culorile alb-visinii.
Una peste alta, numai esecuri pentru Copos, poate singurul punct favorabil fiind angajarea italianului Cristiano Bergodi ca antrenor principal. Un tehnician care si-a demonstrat valoarea la FC National si CFR Cluj si care, cu siguranta, poate lucra la Rapid in conditiile in care ar avea liniste si un lot echilibrat pe mana. Numai ca, in acest moment, nici una dintre aceste conditii nu este indeplinita.

Cele mai slabe transferuri
Rapid a reusit pana acum doar doua transferuri, ambele din strainatate. Este vorba de atacantul camerunez Pierre Boya si mijlocasul muntenegrean Vladimir Bozovici, care au activat pana acum in Serbia, si au semnat contracte pe trei ani si drept de prelungire pe inca unul cu Rapid. "Sunt doi jucatori valorosi care au demonstrat in campionatul Serbiei si care sunt sigur ca ne vor ajuta sa ne indeplinim obiectivele", a spus Grigore Sichitiu, cel putin intr-unul din cazuri fiind vorba de o dezinformare crasa. si asta pentru ca atacantul camerunez Boya este atat de valoros incat in ultimii trei ani si jumatate a marcat pentru Partizan Belgrad, in campionatul Serbiei, numai 9 goluri!

"Linie moarta" pentru Viorel Moldovan
Viorel Moldovan a abandonat activitatea de jucator, iar Rapid i-a pregatit fostului international un costum de oficial. Desi si-ar fi dorit foarte mult sa lucreze ca antrenor, principal sau secund, Viorel Moldovan a primit functia de director sportiv, fiind tras intr-un fel pe linie moarta, fara atributii directe la echipa. "El va fi un director sportiv de orientare europeana si va fi responsabil de toate transferurile pe care le va face Rapid de acum inainte", a prezentat directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, atributiile lui Moldovan. Apoi, Zotta nuanteaza si spune ca, de fapt, Moldovan va merge si va observa jucatori pe care ulterior ii va propune conducerii clubului, si in special lui Grigore Sichitiu care, de fapt, este responsabil cu transferurile in Giulesti.  

Suparat pe impresari

Ramas fara Zicu si Bratu, ambii doriti in Giulesti si ajunsi in stefan cel Mare, George Copos a gasit vinovatii: fratii Ioan si Victor Becali. "Noi, cei de la Rapid, incercam sa formam jucatorii, sa-i promovam, dar din pacate anumite persoane, si ma refer la Victor si Ioan Becali, ii directioneaza catre alte cluburi, in special catre Dinamo. Ma gandesc la un Florin Bratu, la Bogdan Lobont si acum la Ianis Zicu. Imi este ciuda si sunt extrem de nervos din aceasta cauza, pentru ca si noi ne-am fi dorit foarte mult ca Zicu sa continue la Rapid, dar Dumnezeu este sus si le vede pe toate. Mi-e teama ca nu vom mai lucra cu aceasta firma Becali Sport, vad ca submineaza Rapidul ", a spus Copos.
Replica a venit de la Victor Becali. "Da, Bratu este un jucator care a fost dorit de Rapid, dar problema este ca domnul Copos isi doreste jucatorii dupa ce ajung la alte echipe. Copos poate fi suparat cat vrea. Ce-i puteam face? Oferta pentru Bratu a fost facuta abia dupa ce jucatorul semnase deja cu Dinamo. In ceea ce-l priveste pe Zicu, cel care decide este jucatorul, eu sunt doar agentul lui. Eu nu pot deturna jucatori, cum spune domnul Copos, nu sunt Bin Laden".

STADION
In opinia actionarului majoritar al FC Rapid, negocierile cu Ministerul Transporturilor pentru concesionarea stadionului Giulesti – Valentin Stanescu se vor incheia pana la finele acestei luni. "Probabil ca, pana la finele acestei luni, vom finaliza si negocierile legate de preluarea stadionului din Giulesti. Ne dorim foarte tare acest lucru, mai ales ca starea actuala a arenei presupune demararea imediata de lucrari de consolidare si, mai apoi, de modernizare", a mai spus George Copos.

RAZVAN LUCESCU

» Il asteapta din nou In Giulesti

George Copos a tinut sa ii multumeasca fostului tehnician Razvan Lucescu, precizand ca usa ii va fi mereu deschisa la Rapid. "As vrea, inainte de orice, sa-i multumesc sincer lui Razvan Lucescu pentru tot ceea ce a facut la Rapid. Razvan este un om deosebit, fata de care am tot respectul, pasiunea lui extraordinara, pentru fotbal si pentru Rapid, ducand la succesele noastre din anii in care am fost impreuna. Ii multumesc, inca o data, si vreau sa cred ca, odata, se va intoarce aici, unde usa ii va fi mereu larg deschisa", a adaugat Copos.
Razvan Lucescu a evoluat la Rapid ca jucator, apoi ca presedinte (castigand un titlu cu Mircea Rednic ca antrenor) si, pana acum doua saptamani, ca antrenor, cele mai mari performante inregistrandu-le in cupele europene, unde a ajuns pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA. De asemenea, a cucerit de doua ori Cupa Romaniei ca antrenor.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă