13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRapid a ajuns la FIFA pentru transferul lui Olubayo Adefemi

Rapid a ajuns la FIFA pentru transferul lui Olubayo Adefemi

FC Rapid a ajuns la FIFA, dar, neasteptat daca ne gandim la problemele financiare din ultimele luni, nu ca reclamat, ci ca reclamant! In joc ar fi unul dintre putinii fotbalisti care era cu drepturile salariale la zi, nigerianul Adefemi.

Directorul general al FC Rapid, Grigore Sichitiu, a sesizat FRF, FIFA si Federatia Austriaca de Fotbal in cazul fundasului Olubayo Adefemi, care a semnat cu echipa austriaca de prima divizie Rheindorf Altach, desi se afla sub contract cu giulestenii.
In varsta de 23 de ani, Adefemi a fost prezentat oficial de SC Rheindorf Altach luni seara, impreuna cu atacantul muntenegrean Srdan Radonjici. Olubayo Adefemi a semnat un contract valabil pana in vara, cu optiune de prelungire pe inca doi ani, cu gruparea austriaca, fara sa aiba acordul conducerii gruparii giulestene.
"Eu ii felicit pe oficialii clubului din Austria pentru ca au semnat cu un jucator aflat in continuare sub contract cu Rapid. Adefemi ne-a tot spus ca nu a fost platit si ca nu se mai intoarce, dar cazul lui nu se judeca nicaieri, nici la FRF si nici la FIFA. Nimeni nu ne-a instiintat nimic. El este inca trei ani sub contract cu noi si le transmit austriecilor sa se uite in regulamentele internationale sa citeasca ce sanctiuni exista pentru semnarea unei intelegeri cu jucatorul unui alt club fara acordul acestuia. Noi le-am facut deja o adresa si le-am trimis-o. Dar, in acelasi timp, am sesizat FRF, FIFA si federatia austriaca", a spus Grigore Sichitiu.

Oficialul rapidist sustine ca fundasul nigerian este platit la zi si nu are nici un motiv sa nu se prezinte la pregatirile formatiei giulestene. "Adefemi este platit la zi, nu avem nici un fel de intarziere fata de el. El ne-a spus ca nu are viza initial, dupa care a spus ca nu a fost platit. Dar el este cu plata la zi, nu poate invoca intarzierea vreunei plati si deci nu are nici un motiv sa absenteze. stiu ca are un agent neamt, sigur el l-a influentat si l-a dus acolo. Dar pentru asta va plati. si el, si agentul, si clubul din Austria", a explicat Grigore Sichitiu.
Fundasul nigerian nu s-a mai intors la Rapid din vacanta de iarna, motivand initial ca nu a obtinut viza pentru Romania. "El a zis mai intai ca nu are viza, dar noi i-am obtinut-o. Cu toate acestea, nu s-a prezentat la pregatiri, iar acum aud ca a semnat cu o echipa din Austria", a spus Sichitiu, unul dintre cei care a insistat, in toamna trecuta, pentru a-l aduce pe nigerian in Giulesti.
Adefemi, care evoluase pana in vara trecuta la echipa israeliana Hapoel Bnei Lod, a semnat cu Rapid la inceputul sezonului 2008-2009, din postura de jucator liber de contract.

» Dupa 22 de etape, SC Rheindorf Altach ocupa ultimul loc, 10, in prima liga austriaca, cu 13 puncte, la egalitate cu SV Mattersburg, situata pe pozitia a noua.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă