3.2 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre a primit cinci ani de închisoare, prin sentință definitivă

Radu Mazăre a primit cinci ani de închisoare, prin sentință definitivă

Radu Mazăre a primit cinci ani de închisoare, prin sentință definitivă, pronunțată joi, 3 februarie 2022. Sentința a fost decisă de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Această pedeapsă a fost pronunțată în dosarul Polaris. Magistrații ICCJ l-au găsit vinovat pe Mazăre de luare de mită, în perioada în care era primarul municipiului Constanța. În același dosar, omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită.

În primă instanță, fostul primar Mazăre fusese condamnat în acest dosar la 9 ani și 10 luni de închisoare.

Magistrații ICCJ au dispus și confiscarea, de la inculpaţii Mazăre şi Strutinsky, a câte 3.416.371,02 lei de la fiecare.

Dosarul Polaris se referă la fapte comise între anii 2006 – 2009. Ancheta a fost finalizată de procurorii DNA în anul 2015. În acest dosar, Radu Mazăre a fost acuzat de luare de mită, de abuz în serviciu precum și de conflict de interese în formă continuată.

Primarul a solicitat peste două milioane euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, primind un milion de euro. În schimb, primarul Constanței urma să aprobe documentaţiile de urbanism pentru câteva proiecte imobiliare.

Radu Mazăre a fost adus din Madagascar în România

După ce a pierdut funcția de primar al orașului Constanța, Mazăre s-a aflat în Madagascar. De acolo, el a fost adus în România, prin extrădare. La acel moment, în spațiul public apăruseră informații că extrădarea lui Mazăre a fost ilegală.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statul suplimentează personalul pentru recalcularea pensiilor cu 1.000 de noi angajări

Guvernul a decis să modifice Hotărârea de Guvern nr. 118/2012 privind statutul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), pentru a implementa servicii electronice avansate...

Uniunea Europeană accelerează extinderea în Balcani: șase miliarde de euro pentru dezvoltare

Noua șefă a diplomației europene, Kaja Kallas, a anunțat miercuri obiective ambițioase pentru extinderea Uniunii Europene în Balcanii de Vest. „Vrem să vedem progrese...

Bulgaria introduce controale la granița cu România înainte de aderarea completă la Schengen

Cu doar câteva zile înainte de aderarea completă a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, autoritățile de la Sofia au hotărât instituirea controalelor la...
Ultima oră
Pe aceeași temă