0.6 C
București
duminică, 17 noiembrie 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre a primit cinci ani de închisoare, prin sentință definitivă

Radu Mazăre a primit cinci ani de închisoare, prin sentință definitivă

Radu Mazăre a primit cinci ani de închisoare, prin sentință definitivă, pronunțată joi, 3 februarie 2022. Sentința a fost decisă de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Această pedeapsă a fost pronunțată în dosarul Polaris. Magistrații ICCJ l-au găsit vinovat pe Mazăre de luare de mită, în perioada în care era primarul municipiului Constanța. În același dosar, omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită.

În primă instanță, fostul primar Mazăre fusese condamnat în acest dosar la 9 ani și 10 luni de închisoare.

Magistrații ICCJ au dispus și confiscarea, de la inculpaţii Mazăre şi Strutinsky, a câte 3.416.371,02 lei de la fiecare.

Dosarul Polaris se referă la fapte comise între anii 2006 – 2009. Ancheta a fost finalizată de procurorii DNA în anul 2015. În acest dosar, Radu Mazăre a fost acuzat de luare de mită, de abuz în serviciu precum și de conflict de interese în formă continuată.

Primarul a solicitat peste două milioane euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, primind un milion de euro. În schimb, primarul Constanței urma să aprobe documentaţiile de urbanism pentru câteva proiecte imobiliare.

Radu Mazăre a fost adus din Madagascar în România

După ce a pierdut funcția de primar al orașului Constanța, Mazăre s-a aflat în Madagascar. De acolo, el a fost adus în România, prin extrădare. La acel moment, în spațiul public apăruseră informații că extrădarea lui Mazăre a fost ilegală.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Xi Jinping: China este „gata să lucreze” cu Trump

Liderul chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu președintele Joe Biden, o ultimă întrevedere înainte ca administrația Trump să preia conducerea Liderul chinez Xi Jinping a...

Bela Karolyi, antrenorul Nadiei Comăneci, a murit la vârsta de 82 de ani

Karolyi şi soţia sa Martha au antrenat multiple medaliate olimpice cu aur şi campioane mondiale în SUA şi România, inclusiv pe Nadia Comăneci şi...

Sporuri și zile de repaus, dacă lucrezi în weekend

Aceste drepturi sunt obligatorii și includ atât un spor salarial, cât și repaus săptămânal de 48 de ore consecutive Angajații care desfășoară activități în weekend...
Ultima oră
Pe aceeași temă