12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPutin vorbeşte într-un interviu despre singurătatea politicienilor de prim rang

Putin vorbeşte într-un interviu despre singurătatea politicienilor de prim rang

Premierul rus Vladimir Putin a declarat, într-un interviu acordat mai multor televiziuni, că politicienii de prim rang trebuie să menţină distanţa faţă de toată lumea şi să nu aibă persoane favorite, relatează RIA Novosti, citată de NewsIn.

„Există aşa ceva, în care cred şi eu, parţial, ca singurătatea politicienilor din primul eşalon”, a spus premierul.

„Politicienii din primul eşalon trebuie să menţină distanţa faţă de toată lumea, nu trebuie să aibă persoane favorite şi trebuie să ia deciziile finale nu pe baza simpatiilor sau antipatiilor, ci pe baza analizei profesionale şi imparţiale şi disponibilităţii de asumare a responsabilităţii pentru aceste decizii”, a adăugat el.

Şeful guvernului a negat în interviu că Rusia încearcă să reintegreze fostele state sovietice. „Nu vorbim despre o integrare politică, despre reînvierea Uniunii Sovietice, Rusia nu este interesată de acest lucru în prezent”, a dat asigurări Putin. „Nu este interesată să îşi asume riscuri excesive, să îşi asume o responsabilitate excesivă pentru ţări care, din diverse motive (…) rămân apropiate de noi”, a adăugat el.

Premierul a respins şi acuzaţiile apărute în presa occidentală privind „ambiţiile imperialiste” ale Moscovei, spunând că experţii care critică politica de integrare Rusia-CSI ar trebui „să îşi vadă de treaba lor”. „Ocupaţi-vă de creşterea inflaţiei, datoria suverană sau cel puţin obezitate. Vedeţi-vă de treaba voastră”, a adăugat el.

Putin, care nu a avut dreptul să candideze pentru un al treilea mandat consecutiv de preşedinte în 2008, va reprezenta partidul Rusia Unită la prezidenţialele de anul viitor.

Premierul a precizat că un acord în acest sens cu actualul preşedinte Dmitri Medvedev a fost încheiat în urmă cu patru ani.

Interviul acordat de Putin intervine cu şapte săptămâni înainte de alegerile legislative, ce vor avea loc în 4 decembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă