15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial"Puteti obtine 15-20 de medalii la Beijing"

„Puteti obtine 15-20 de medalii la Beijing”

Prezenta lui Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic International (CIO), in Romania la inaugurarea Complexului Olimpic Sportiv "Sydney 2000" a demonstrat ca si pe plan diplomatic sportul romanesc se afla in "barca" cu granzii.

Din pacate, desi aflati la aceeasi ceremonie, presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, prea preocupati de imaginile propriilor persoane, l-au ignorat aproape cu desavarsire pe seful miscarii olimpice din intreaga lume in timpul vizitei la moderna baza sportiva. De lipsa de interes a celor doi demnitari a profitat redactorul "Romaniei libere", care i-a pus lui Jacques Rogge cateva intrebari "pe furate", deoarece, din cauza programului extrem de incarcat, acesta nu a avut timp sa stea de vorba cu reprezentantii mass-media din Romania, in cadrul unei conferinte de presa.

» Cunoasteti problemele actuale ale sportului romanesc. Credeti ca Romania va obtine la Beijing aceleasi rezultate ca la ultimele editii ale Jocurilor Olimpice?
— Romania ne-a impresionat aproape la fiecare editie cu rezultate de exceptie, mai ales la gimnastica, atletism, canotaj, canoe sau scrima. Peste tot insa exista momente dificile si, evident, nici Romania nu este scutita de astfel de neplaceri. Cred insa ca, desi va fi extrem de greu, sportivii dumneavoastra vor reusi sa se mentina in fruntea ierarhiei mondiale si vor putea castiga 15-20 de medalii. Accentuez insa ca ne asteptam la o competitie foarte dura.

» Cum a afectat curemurul din China organizarea Jocurilor Olimpice?
— Din punctul nostru de vedere, aceasta tragedie nu a influentat in nici un fel buna desfasurare a pregatirii competitiei. Mai mult, desi seismul s-a produs la sute de kilometri departare de Beijing, am verificat suplimentar starea tehnica a bazelor care vor gazdui intrecerile olimpice din acest an si am primit inca o data confirmarea din partea expertilor ca acestea sunt in perfecta stare. Suntem alaturi de poporul chinez in aceasta groznica incercare, dar totodata le putem garanta participantilor ca, in ciuda tuturor problemelor, actuala editie se va desfasura la standarde de maxima securitate.

» Ce parere aveti despre prezenta echipei de fotbal a Romaniei la Euro 2008?
– Cred ca Romania are sanse de calificare in faza a doua a competitiei egale cu ale celorlalte 16 echipe, desi stiu, ca toata lumea, ca sunteti in cea mai grea grupa. Poate ca Romania nu este cotata printre favorite, dar aveti jucatori remarcabili care se vor stradui sa-si puna in aplicare cunostintele. Adrian Mutu, Cristian Chivu sunt fotbalisti talentati si sunt convins isi vor conduce coechipierii spre cat mai multe victorii.

Cele mai citite

Deciziile Fed privind dobânda de referință influențează economia globală și costurile de împrumut

Modificările recente ale ratei dobânzii de referință de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite au un impact nu doar asupra economiei americane, ci...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă