16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPuncte de distributie gratuita a pungilor pentru posesorii de caini

Puncte de distributie gratuita a pungilor pentru posesorii de caini

» Pe aleile din jurul parcurilor Herastrau, Kiseleff si pe soseaua Nordului au fost amenajate puncte de distributie gratuita a manusilor si pungilor de plastic pentru posesorii de caini care sunt obligati sa stranga dejectiile animalelor.

Proprietarii animalelor isi vor putea procura gratuit pungile si manusile de plastic, iar cei care nu vor curata dejectiile cainilor de companie risca amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei. Politistii comunitari din sectorul 1 vor verifica daca se respecta legea si ii vor sanctiona pe cei vinovati. Pungile si manusile pot fi procurate din cutii metalice, inscriptionate cu mesaje de atentionare, care urmeaza a fi instalate in toate parcurile sectorului 1 si in alte zone unde posesorii de animale de companie isi plimba  patrupedele. Necesarul de pungi va fi completat zilnic.
Proprietarii cainilor si pisicilor au obligatia, potrivit Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 243/2005, sa aiba asupra lor manusi si pungi de plastic pentru a curata dejectiile fiziologice ale animalelor de companie, atunci cand ies cu acestea in spatii publice. Hotararea nu prevede nimic despre zecile de mii de maidanezi care umbla nestingheriti in spatiile publice si ale caror dejectii raman pe strazi pentru ca nu este nimeni obligat sa le stranga.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă