Carnea de pui se poate găti într-o mulțime de feluri și se poate combina cu tot felul de ingrediente. Este una dintre cele mai flexibile cărnuri în materie de combinații cu sosuri care mai de care mai sofisticate și cu gusturi felurite.
Pentru astăzi îți propunem o rețetă delicioasă de pui cu vin roșu și prune uscate.
Ce ai nevoie? (pentru 4 porții)
2 lingurițe coajă de portocală
2 linguri făină
1 cană prune uscate, fără sâmburi
500 grame de pui dezosat
7 cepe verzi
Jumătate de cană de zeamă de portocală
2 lingurițe de oțet balsamic
Pătrunjel tocat
2 lingurițe ulei de măsline
Piper
Sare
2 căni de vin roșu
Cum se prepară?
În primul rând vei pune prunele uscate într-un castron, peste care torni vinul roșu; le lași la marinat pentru aproximativ 30 de minute, la temperature camerei.
În al doilea rând, vei începe să prepari puiul, prin a-l unge cu făină, după care îl pui într-o tigaie de teflon, cu ulei încins. Adaugi sare și piper după gust și îl călești aproximativ 3 minute, după care îl lași la foc mic și tai ceapa mărunt, pe care o adaugi deasupra puiului. Mai călești aproximativ un minut.
Într-un alt vas, vei pune compoziția de prune cu lichidul rămas, împreună cu puiul din tigaie, ulei de măsline, adaugi coaja de portocală și zeamă de portocală, după care oțetul balsamic. Lași totul să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute.
La sfârșit, când servești, poți să ornezi cu niște pătrunjel, pentru o tentă de aromă, dar și pentru aspect.