21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPSD Petrosani ii actioneaza in judecata pe consilierii dezertori

PSD Petrosani ii actioneaza in judecata pe consilierii dezertori

Reprezentantii PSD Petrosani sunt decisi sa-i actioneze in judecata pe consilierii locali alesi pe listele partidului, dar care au migrat intre timp la alte formatiuni politice. Hotararea a fost adoptata in cadrul sedintei Consiliului de Conducere al organizatiei municipale si are la baza modificarea Legii 393, care prevede ca cei care isi pierd calitatea de membru al partidului pe listele caruia a fost ales nu isi mai pot exercita mandatul. Presedintele PSD Petrosani, Haralambie Vochitoiu, a declarat ca „le cerem consilierilor locali, in baza modificarii legislative, sa isi predea mandatul, daca nu vor fi actionati in judecata”.
PSD se afla intr-o situatie fara precedent, in conditiile in care nu mai are nici un consilier local in municipiul hunedorean. La alegerile locale din anul 2004, social-democratii au castigat 5 mandate in CL, in urma unui scor de 18,5 la suta din sufragiul electoratului. Practic, PSD era cea de-a doua formatiune politica din Consiliul Local, din punct de vedere al reprezentarii, pentru ca, prin dezertarile succesive in favoarea partidelor aflate la Putere, social-democratii sa ramana fara mandat.
Pe de alta parte, in cadrul sedintei Consiliului de Conducere al PSD Petrosani unul dintre membrii acestei formatiuni politice, Constantin Lungu, a fost sanctionat, la propunerea Biroului Executiv, cu „avertisment ultimativ”. El a fost acuzat de colegii de partid ca a stricat imaginea PSD, iar daca in decurs de un an mai savarseste o singura greseala pe linie politica, va fi exclus din partd.
Referindu-se la cazul lui Constantin Lungu, care s-a bucurat de o puternica sustinere inainte de 2004, liderul organizatiei municipale a precizat ca „lucrurile treneaza de ceva vreme”. „I-am solicitat de-a lungul timpului sa se incadreze in echipa, fara actiuni individuale”, a spus Haralambie Voichitoiu.
Reprezentantii PSD Petrosani sustin ca si presedintele organizatiei judetene, Victor Vaida, prezent la sedinta de la Petrosani, a fost de acord cu aplicarea acestei sanctiuni.

Cele mai citite

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă