UPDATE: Peste o sută de salariaţi de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează, vineri, în faţa pavilionului administrativ al societăţii, scrie Mediafax.
Ei cer demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, şi solicitând venirea la Vâlcea a premierului Victor Ponta pentru dezamorsarea situaţiei tensionate.
În timp ce salariaţii Oltchim protestează în faţa clădirii administraţiei combinatului, o delegaţie a lor discută cu administratorul special al combinatului.
Potrivit liderului sindical Mihai Diculoiu, salariaţii scandează lozinci împotriva administratorilor speciali ai combinatului, cer demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, şi solicită ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a dezamorsa conflictul.
„Se fac două săptămâni de când protestăm nemulţumiţi de restanţele salariale şi de lipsa perspectivelor de repornire a combinatului la capacitatea de 65%. Oamenii au ieşit zilnic la pavilionul administrativ, au blocat în mai multe rânduri drumurile naţionale 64 şi 67, au protestat la Prefectura şi Primăria Râmnicu Vâlcea, dar văd că răspunsurile întârzie”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu._ _ _ _
Câteva sute de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Piteşti, care aparţine Oltchim, protestează, vineri, în faţa pavilionului administrativ de pe platforma Arpechim, informează Realitatea.net.
Participanţii la protestul spontan s-au strâns în zona porţii de acces în unitate şi discută cu reprezentanţii sindicali despre situaţia societăţii şi disponibilizările anunţate pentru următoarea perioadă. Mitingul se desfăşoară paşnic, nefiind înregistrate incidente.
Salariaţii Diviziei Petrochimice Bradu au participat, în ultima perioadă, la mai multe proteste desfăşurate atât la Piteşti, cât şi la combinatul Oltchim de la Râmnicu Vâlcea. Pe 27 martie, câteva sute de protestatari au blocat pentru scurt timp circulaţia pe DN 65B, care face legătura între autostrada A1 şi şoseaua Piteşti – Craiova.
La Divizia Petrochimică Bradu de lângă Piteşti, preluată de Oltchim în anul 2009 de la Petrom, mai lucrează aproximativ 600 de salariaţi. SC Oltchim SA a intrat pe 31 ianuarie 2013 în procedură de insolvenţă.