16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialProtestatarii Occupy Romania din Piaţa Universităţii, amendaţi după ce au refuzat legitimarea

Protestatarii Occupy Romania din Piaţa Universităţii, amendaţi după ce au refuzat legitimarea

Persoanele care au protestat sâmbătă, în Piaţa Universităţii, au fost duse la secţia de poliţie pentru că au refuzat să se legitimeze, organizatorii şi participanţii fiind amendaţi cu 1.000, respectiv 500 de lei, precizează Jandarmeria Capitalei, scrie Mediafax.

Protestul a început, sâmbătă, în jurul orei 12.00, când un grup de persoane s-a adunat în Piaţa Universităţii, fără a avea aprobările legale, potrivit unui comunicat transmis de Jandarmeria Capitalei.

Echipajele Jandarmeriei Capitalei care au ajuns la faţa locului le-au adus la cunoştinţă participanţilor prevederile legale însă aceştia au refuzat orice formă de dialog cu forţele de ordine, potrivit sursei citate.

„Ulterior au fost avertizaţi în repetate rânduri şi somaţi că activitatea lor este ilegală dar fără rezultat”, susţine Jandarmeria.

Participanţii au refuzat să se legitimeze, motiv pentru care au fost conduşi la sediul secţiei de poliţie competentă territorial pentru a fi identificaţi şi sancţionaţi conform legii.

După ce au fost sancţionaţi, iniţiatorii acestui protest au revenit în piaţa, unde au continuat activitatea de protest fiind necesară din nou intervenţia jandarmilor, potrivit sursei citate.
Organizatorii şi participanţii la această adunare publică au fost sancţionaţi conform legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, pentru nerespectarea prevederilor art. 26 lit. a (organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise) şi lit. d (participarea la adunări publice nedeclarate sau interzise şi urmate de refuzul părăsirii locurilor de desfăşurare a acestora, la avertizările şi somaţiile organelor de ordine făcute potrivit legii) cu suma de 1.000 de lei, respectiv 500 de lei.

„Intervenţia jandarmilor s-a făcut strict în conformitate cu prevederile legale iar persoanele sancţionate nu au fost agresate fizic sau verbal de forţele de ordine”, mai precizează Jandarmeria Bucureşti.

Oamenii, adepţi ai mişcării Occupy România, s-au adunat în Piaţa Universităţii, motivând că zona este un simbol al libertăţii de exprimare. Ei scandau lozinci împotriva sărăciei din România
Acţiunea a fost organizată pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, sărbătorită în 10 decembre, astfel de evenimente fiind desfăşurate în oraşe din diverse ţări, în cadrul mişcării Occupy.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă cere autorităților să fie pregătite pentru viitura care vine pe Dunăre

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut un apel, joi seara, la autorităţile centrale şi la cele locale din judeţele dunărene să se pregătească pentru...

Comisia Europeană ajută Apple să se conformeze obligațiilor de interoperabilitate

Comisia Europeană a inițiat pe 19 septembrie două proceduri oficiale pentru a ajuta Apple să se conformeze obligațiilor de interoperabilitate prevăzute în Regulamentul privind...

Momente de neuitat pentru Anca Dumitra. Actrița a născut

Anca Dumitra și soțul ei, Manfred Spendier, trăiesc momente de neuitat, devenind recent părinți pentru prima dată. În cursul zilei de ieri, cei doi...
Ultima oră
Pe aceeași temă