16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialProprietarii din zona Basarab cer 250.000 euro pentru doua camere

Proprietarii din zona Basarab cer 250.000 euro pentru doua camere

» Oamenii nu vor sa-si paraseasca locuintele pana cand edilii nu le vor da sumele cerute.

» Unii au obtinut despagubirile dorite dupa procese in instanta si asteapta banii de la primarie.

Primaria capitalei mai are de expropriat 16 terenuri si imobile care stau in calea construirii Pasajului Basarab. Pentru a putea intra in posesia lor, consilierii generali au fost convocati din nou in sedinta extraordinara maine, pentru a aproba proiectul prin care se cere Guvernului sa rezolve problema exproprierilor. Din cele 16 proprietati a caror situatie nu a fost rezolvata, patru proprietari au obtinut in instanta dreptul de a primi despagubirile cerute. Este vorba despre sume care depasesc chiar si doua milioane de euro.

Despagubiri de milioane
Pentru cladirea cu patru etaje de pe strada Vasile Milea nr. 2F, instanta a decis plata unei despagubiri de 1,3 milioane euro plus TVA. Imobilul este nou si are o parcare in fata, la strada, unde nu poate parca insa oricine. La cateva minute dupa ce am oprit masina acolo, a aparut un paznic care ne-a invitat sa parasim cat mai repede zona pe motiv ca nu avem voie sa lasam masina acolo. O alta despagubire importanta, de peste doua milioane de euro, a fost aprobata de instanta pentru imobilul in care a functionat fosta Fabrica de Bere Grivita, care a fost dezafectata in urma cu cativa ani. Un alt proprietar ce si-a obtinut drepturile in justitie este cel al cladirii de pe soseaua Orhideelor nr. 26 bis, care trebuie sa primeasca de la primarie 2,5 milioane lei. Cladirea respectiva, construita in 1930, destul de paraginita, adaposteste in prezent o familie, dupa cum ne-a declarat Adriana Dragoi, care s-a recomandat drept fiica proprietarului. Totusi, aceasta a sustinut ca in imobil s-ar afla chiriasi ai statului care platesc lunar sumele cuvenite la Administratia Fondului Imobiliar. "Traim in noroi, fara apa si lumina. Oprescu ne-a promis ca ne da casa, dar nu a facut nimic", a afirmat Adriana Dragoi.

Cei mai saraci incearca sa scoata cat mai mult
Pe soseaua Orhideelor nr. 50, intr-o casa veche locuieste o familie compusa din cinci membri, care ocupa doua camere si dependinte pentru care primaria nu a oferit decat 55.000 euro. "La inceput, ne-au oferit 13.000 euro, apoi au crescut la 17.500 si pretul final a ajuns la 55.000 euro. Ce sa facem noi cu acesti bani? Nu ne putem cumpara o casa in care sa incapem toti cinci. Am cerut in instanta 250.000 euro si asteptam acum decizia", a declarat stefan Vasiliu, proprietarul casei.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta รฎn faศ›a sediului televiziunii de stat

Mii de cetฤƒศ›eni unguri au protestat รฎn faศ›a sediului televiziunii publice din Budapesta, cerรขnd un serviciu de presฤƒ independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ