17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialPromisiunile Mittal Steel au adus Otelul in colaps

Promisiunile Mittal Steel au adus Otelul in colaps

Reunirea lotului Otelului Galati dupa o scurta vacanta a avut loc intr-o atmosfera sumbra, pentru ca nici pana la aceasta data anglo-indienii de la Mittal Steel nu si-au onorat promisiunile facute pe data de 14 ianuarie, atunci cand au preluat clubul galatean. De atunci s-a tot vorbit de investitii care in acest an ar fi trebuit sa fie de 8 milioane de euro, dar si de alte zeci de milioane de euro pe care Mittal Steel le va investi in viitor la Otelul, pentru ca reprezentativa galateana sa devina o echipa importanta in cupele europene.
Apa de ploaie a promisiunilor celor de la Mittal Steel nu a contribuit la revirimentul echipei, ba, mai rau, din cauza acestor promisiuni neonorate, Otelul a fost adus intr-o situatie care este acum mai critica decat acum doi ani, cand echipa a fost atomizata dupa plecarea lui Mihai Stoica si a principalilor jucatori. Acum, in premiera din cauza celor de la Mittal Steel, nici unul din vechii titulari nu stie daca le va fi prelungit contractul si nici nu mai poate fi vorba despre aducerea jucatorilor ceruti de antrenorul principal Mihai Stoichita pentru indeplinirea obiectivului din viitorul campionat, calificarea in cupele europene.

Mihai Stoichita: „Au fost gogosi umflate!”

„Principalul” Mihai Stoichita este dezamagit: „Tot ce s-a vehiculat de cand am venit la Galati au fost gogosi umflate! Realitatea o vedeti si dumneavostra: o echipa care nu-si cunoaste structura, la care jucatorii nu au contracte. Trebuie renegociate acordurile pentru majoritatea celor care au fost titulari in sezonul trecut. In plus, achizitiile propuse de mine inainte de vacanta sunt in aer, pentru ca nu putem lua decizii fara un reprezentant al conducerii combinatului. Nu mai vorbesc de buget, pentru ca asta este deja o chestiune utopica, in conditiile in care nu avem deocamdata nici macar un leu. Am fost in concediu, in Grecia, timp de o saptamana. A fost o perioada de relaxare, revenirea este insa mai grea, pentru ca vii sa te enervezi din nou. Anghelinei este, practic, legat de maini si de picioare, pentru ca nu are nici un ban”.

Lippi catre jucatori: „Daca plecati, dati telefon!”

Mihai Stoichita va demara totusi stagiul de pregatire de 12 zile a Otelului de la Predeal: „La Predeal vom face deplasarea cu jucatorii care vor vrea sa mearga, pentru ca, fiind liberi de contract, pot pleca in orice moment. Nu pot sa-i fortez, nu pot sa fac asa ceva. Le pot spune doar sa-si foloseasca spiritul de sacrificiu, daca-l au. Daca nu, pot sa se duca unde vor vedea cu ochii”, spune Lippi. Dar mai recunoaste ca le-a cerut jucatorilor un singur lucru: in cazul in care pleaca de la echipa sa ii telefoneze! La prima convocare de la club au raspuns Cernea, Bors – Nanu, D. Munteanu, Zeciu, Ghidarcea, I. Dragomir, Tudose – C. Marginean, Izvoreanu, Balauru, Craciun, Macarie, Scarlat, Gheara – Badescu, D. Oprea si M. Alexandru. Tanase si M. Barbu au fost invoiti, in timp ce Aldea, Toporan, Mozacu si Mogos isi cauta echipe, ramanerea lor in lot fiind putin probabila. Dintre cei 20 pe care se va conta, M. Barbu, Cernea, Nanu, I. Dragomir, V. Tanase si D. Oprea sunt la final de contract si pot parasi echipa Otelului in orice moment.

Lista lotului-fantoma a Otelului

Stoichita a recunoscut oficial si lista de transferuri pe care o solicitase conducerii clubului la finalul sezonului: Stelea, Dolha, Minca, Chilom, Stancoiu, Stancev – Rusu, Constantinescu, Cristofan, Dobre, Stancu, Balan, Semeghin, Matei, Lazar, Bordeanu, Buhus, Haciatrian, Bundea, M. Sava, V. Iacob, Giuchici, Onofras si Arman Karamian. Dar lista a ramas doar pe hartie: „Au fost negocieri cu Rapidul, cu Sportul, dar nu s-a concretizat nimic. Dar, daca nu putem oferi nici macar un leu… As putea sa aduc eu bani de acasa, dar asta ar insemna sa devin coproprietar al jucatorilor, sa ma fac afacerist. Nu ma intereseaza, meseria mea e alta.”

Viorel Anghelinei, cu capul sub ghilotina

Eforturile conducerii executive de a rezolva situatia sunt lipsite de sanse si de orice suport: „Echipa de conducere, Anghelinei-Tofan-Ralea, face incercari disperate de a mai coopta cate ceva in lot, dar se pare ca rationamentele mele de a aduce jucatori la Galati sunt total ilogice. Aici recrutarile se fac la intamplare. Baietii astia trei si-au bagat capul sub ghilotina!” adauga Stoichita.

Lippi ar putea parasi Otelul

Antrenorul principal al Otelului a mai adaugat ca este dezamagit si uneori se gandeste sa paraseasca Otelul: „Gandurile de a parasi Galatiul mai apar din cand in cand, pentru ca nu esti de piatra si este normal sa te demoralizezi. Situatia este haotica si sunt dezamagit de promisiunile desarte facute pana acum. Vreau sa se stie clar care este situatia reala a echipei. Se poate caracteriza printr-un singur cuvant: haos! Otelul este in colaps din toate punctele de vedere! Imi asum aceste declaratii, pentru ca nu pot sa mint. Mergem mai departe atat cat se va putea…”

Schimbare de obiectiv ' la Mittal Steel: evitarea retrogradarii!

Situatia in care a ajuns clubul galatean din cauza faptului ca patronul anglo-indian al combinatului de la Galati, Lakshmi Mittal, nu si-a onorat promisiunile aproape nu mai comporta nici un fel de comentarii. Cert este un singur lucru: daca era lasat in pace Otelul si-ar fi putut continua evolutiile din ultimele editii ale campionatului, plasandu-se sistematic pe un loc de la jumatatea clasamentului si facand deseori necazuri unor echipe din frunte, precum Steaua si Dinamo. Dar in situatia in care a fost adus de cei de la Mittal Steel, este greu de crezut ca Otelul va putea evita retrogradarea.

Cele mai citite

VIDEO Cum au lăsat „tricolorii“ vestiarele stadionului din Priștina. „Echipa României a fost aici“

Echipa națională a României a lăsat vestiarele stadionului pe „Fadil Vokrri” din Priștina, capitala Kosovo, acolo unde a avut loc meciul UEFA Nations League,...

Un pod peste Tisa de la granița cu Ucraina intră în reparații capitale

Podul peste Tisa intră în reparaţii. De luni vor fi restricţii, timp de 30 de zile, între orele 10.00-15.00. În baza studiilor făcute de către...

Rusia lovește orașul ucrainean Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Un atac rusesc asupra oraşului Kosteantînivka a ucis trei persoane şi a rănit alte trei. Acesta a vizat atât un bloc de locuinţe, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă