10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialProiecte de 877 milioane euro

Proiecte de 877 milioane euro

Cele opt Agentii pentru Dezvoltare Regionala primesc cereri de finantare a proiectelor pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene, strazilor urbane, inclusiv pentru reabilitarea soselelor de centura.

Alocarea financiara pentru proiectele
din Axa 2 a Programului Operational Regional este de peste 876 ,7 milioane euro, din care aproximativ 758,3 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si 118,3 milioane euro cofinantare nationala din surse publice.
Prin implementarea proiectelor finantate in cadrul Axei 2, pana in anul 2015 sunt preconizate a se reabilita si moderniza in jur de 800 km de drumuri judetene, 400 km de strazi orasenesti si construirea sau reabilitarea a circa 200 km de sosele de centura. Pe baza proiectelor se preconizeaza, ca rezultat indirect, o crestere cu 10 la suta a traficului de marfa si pasageri pe drumurile reabilitate sau construite.
Beneficiarii eligibili pentru finantare sunt autoritati ale administratiei publice locale, asociatii pentru dezvoltare intercomunitara constituite conform prevederilor Legii nr. 215/2001, cu modificarile ulterioare, si parteneriate intre autoritati ale administratiei publice locale.
Acestia pot consulta Ghidul Solicitantului la adresa: www.inforegio.ro. Ghidul include atat informatii si instructiuni asupra modului de completare a cererii de finantare, cat si modele standard recomandate, inclusiv formularul cererii de finantare, descrierea procesului de evaluare si selectie, criterii de selectie. Cererile de finantare se primesc pana la contractarea integrala a fondurilor.
Regiunea Nord-Est are alocata suma cea mai mare, de 143,08 milioane euro, in timp ce pentru regiunea Bucuresti – Ilfov alocarea financiara este de 77,68 milioane euro.

Cele mai citite

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă