25.3 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialProiecte de 3 milioane euro pentru Tulcea

Proiecte de 3 milioane euro pentru Tulcea

Reprezentanศ›ii Grupului Local pentru Pescฤƒrie Durabilฤƒ în Delta Dunฤƒrii (FLAG Delta Dunฤƒrii) ศ™i guvernatorul ARBDD, Edward Bratfanof, au prezentat, miercuri, stadiul proiectelor depuse în cele trei sesiuni de finanศ›are. Pânฤƒ la momentul de faศ›ฤƒ au fost semnate 42 contracte de finanศ›are în valoare de aproximativ.

3 milioane de euro, ceea ce reprezintฤƒ un procent de 18% din total strategie ศ™i au fost avizate favorabil în vederea contractฤƒrii alte 11 proiecte, ceea ce conduce la un procent de absorbศ›ie de 25% în perioada imediat urmฤƒtoare. În cadrul celor trei sesiuni de finanศ›are, FLAG Delta a primit ศ™i a analizat un numฤƒr de 239 cereri de finanศ›are în valoare totalฤƒ nerambursabilฤƒ de 36,9 milioane de euro. Dintre acestea au fost verificate, evaluate ศ™i selectate în vederea finanศ›ฤƒrii un numฤƒr de 145 de proiecte, cu o valoare totalฤƒ de aproximativ 22 milioane de euro. „Sumele alocate prin FLAG reprezintฤƒ bugetul Consiliului Judeศ›ean (suma pentru dezvoltarea infrastructurii) pe patru ani”, a precizat preศ™edintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Despre proiectele din judeศ›ul Tulcea

Luncaviศ›a a semnat un contract de finanศ›are cu valoarea totalฤƒ de peste 1,6 milioane de lei pentru îmbunฤƒtฤƒศ›irea infrastructurii drumului de acces DE 147, în scopul consolidฤƒrii competitivitฤƒศ›ii zonelor pescฤƒreศ™ti din comuna Luncaviศ›a. Comuna Beศ™tepe va avea o nouฤƒ zonฤƒ de agrement — picnic în localitatea Bฤƒltenii de Sus: este un proiect semnat deja, în valoare de 581.546 lei. De asemenea, Maliucul are mai multe proiecte semnate ศ™i altele în curs de semnare. Aici vor fi multe realizฤƒri pentru comunitate ศ™i pentru turism — rezolvarea transportului fluvial intern, facilitate de acostare la Partizani, la Maliuc, la fel la Gorgova, ศ™i urmeazฤƒ amenajarea drumului comunal din Partizani. Isaccea îศ™i extinde sistemele de apฤƒ ศ™i canalizare ศ™i va avea noi facilitate de acostare. La Criศ™an sunt semnate trei contracte în valoare de aproximativ un milion de lei, este vorba de facilitate de acostare ce vor contribui la dezvoltarea turismului la Criศ™an, Mila 23 ศ™i Caraorman. Sulina a semnat trei proiecte de finanศ›are pe facilitate de acostare ศ™i achiziศ›ie ambarcaศ›iune, Jurilovca – douฤƒ, Mahmudia urmeazฤƒ sฤƒ semneze tot trei proiecte, Murighiolul – patru, Sfântu Gheorghe – douฤƒ, C.A. Rosetti – patru.

Ce spun beneficiarii

„A fost o onoare pentru noi sฤƒ facem parte din aceastฤƒ echipฤƒ”, a precizat guvernatorul ARBDD, Edward Bratfanof. Instituศ›ia pe care o reprezintฤƒ a fost ศ™i beneficiar în douฤƒ proiecte: unul pentru marcarea traseelor turistice ศ™i realizarea de observatoare ornotologice ศ™i unul pentru decolmatarea unor canale secundare.

Primarul ศ˜tefan Ilie, din Luncaviศ›a, a declarat: „Recunosc cฤƒ la început am fost sceptic, dar vedem rezultatele. Presiunea vine acum pe autoritฤƒศ›ile locale, care trebuie sฤƒ cheltuiascฤƒ banii într-o perioadฤƒ destul de scurtฤƒ”. Luncaviศ›a are douฤƒ proiecte, unul dintre ele (cel referitor la modernizarea unui drum) este deja în faza de licitaศ›ii. La rândul sฤƒu, primarul din Maliuc, Aurelian Sevastian, a spus cฤƒ pe primul proiect a achiziศ›ionat o ศ™alupฤƒ ศ™i cฤƒ localitatea are cinci proiecte (unul pentru achiziศ›ionarea ศ™alupei, unul pentru modernizarea unui drum din localitatea Partizani ศ™i trei pentru facilitฤƒศ›i de acostare în Partizani, Gorgova, Maliuc).

Cele mai citite

Membrii Asociaศ›iei „Moldova Vrea Autostradฤƒ” manifestare ineditฤƒ pentru autostrada A8

Membrii Asociaลฃiei "Moldova Vrea Autostradฤƒ" au bฤƒtut toba, sรขmbฤƒtฤƒ, pentru a atrage atenลฃia asupra importanลฃei รฎnceperii lucrฤƒrilor la autostrada A8. Reprezentaลฃii MVA sperฤƒ ca prin...

Un accident grav, soldat cu morศ›i ศ™i rฤƒniศ›i, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sรขmbฤƒtฤƒ dupฤƒ amiaza pe Valea Oltului. O persoanฤƒ a murit ศ™i altele sunt rฤƒnite. Circulaศ›ia maศ™inilor este blocatฤƒ. Potrivit IPJ...

Macron vrea oprirea livrฤƒrilor de arme pentru Israel, folosite รฎn Gaza

PreลŸedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sรขmbฤƒtฤƒ รฎn favoarea opririi livrฤƒrilor de arme cฤƒtre Israel, dacฤƒ aceste arme sunt folosite รฎn conflictul din FรขลŸia...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ