14 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialProiect in euro pentru copiii saraci, aproape ratat

Proiect in euro pentru copiii saraci, aproape ratat

Judetul Botosani risca sa piarda un proiect cu finantare straina in cazul in care Consiliul Judetean nu va gasi fondurile necesare pentru cofinantarea unui proiect Phare accesat de Inspectoratul Scolar pentru copiii aflati in situatii dificile.
Proiectul vizeaza 16 comune din judet si are ca scop asigurarea unei educatii scolare in conditii mai bune pentru copiii proveniti din familii cu venituri reduse, dar si din zonele defavorizate. Valoarea intregului proiect se ridica la aproximativ 600.000 de euro iar cofinantarea pe care ar trebui s-o asigure autoritatea locala este de 10%, adica in jur de 60.000 de euro.
Desi pana pe data de 25 iulie conducerea Inspectoratului Scolar Botosani va trebui sa formuleze un raspuns fata de contributia financiara pe care va trebui s-o asigure ca parte in program pentru derularea proiectului in judet incepand cu anul urmator, autoritatea judeteana s-a aratat sceptica, avand in vedere bugetul aproape epuizat al judetului.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Dorin Ciustea, a declarat ca a inaintat un referat in acest sens presedintelui Consiliului Judetean, urmand ca abia in sedinta din luna august sa se dezbata aceasta problema. Totusi el a adaugat ca beneficiarii acestui program ar fi trebuit sa anunte din timp autoritatea judeteana pentru ca finantarea sa fi fost prinsa in proiectul de buget adoptat la inceputul acestui an. „Poate gasim o posibilitate de finantare, daca vom putea asigura aceasta contributie. Daca nu, va fi foarte rau pentru judetul Botosani sa nu obtina acest proiect, dar in conditiile calamitatilor care exista nu prea cred”, a declarat vicepresedintele CJ Botosani, Dorin Ciustea.
Pe de alta parte, conducerea Inspectoratului Scolar Botosani spera in continuare sa obtina aceasta finantare in conditiile in care proiectul a fost accesat anul trecut. „Este vorba de cofinantarea care se cere in proiectul destinat zonelor defavorizate si care presupune atat dotari, cat si sprijin de hrana pentru copiii saraci. Suma este aparent mare, dar este vorba despre bani alocati pentru judetul Botosani”, a explicat seful ISJ Botosani, Horia Negrescu.

Cele mai citite

Elena Lasconi susศ›ine propunerile lui Nicuศ™or Dan pentru Bucureศ™ti

Elena Lasconi ศ™i-a declarat public susศ›inerea faศ›ฤƒ de cele 20 de propuneri pentru Bucureศ™ti prezentate de Nicuศ™or Dan, รฎntr-o postare pe Facebook. Ea a...

FCSB a รฎnvins รฎn deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) รฎn 10 oameni

FCSB a obลฃinut o victorie mare cu echipa greacฤƒ PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ