15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialProgramul "Rabla", generatia a treia

Programul „Rabla”, generatia a treia

Programul de reinnoire a parcului auto, cunoscut si sub numele de Programul „Rabla”, se va relua incepand cu luna aprilie a.c., pentru 16.500 de autoturisme.
Inscrierea se poate face la un singur producator validat, iar la program se poate participa o singura data si cu un singur autoturism mai vechi de 12 ani. Persoanele care au achizitionat inainte de data demararii programului  de stimulare a innoirii parcului auto national pentru anul 2007 un autoturism nou nu vor putea beneficia de prima de 3.000 de lei. Suma de 3.000 de lei nu va putea fi incasata de persoana care achizitioneaza autoturismul, aceasta virandu-se in contul de trezorerie al producatorului validat care vinde autoturismul si se va scadea din pretul de achizitie al autoturismului. La program au acces numai persoanele fizice, nu si persoanele juridice.
Inscrierea in program se face in baza notei de acceptare obtinute de la un producator validat, iar pentru completarea notei este nevoie de certificatul de inmatriculare al autovehiculului uzat si de actul de identitate. Nota de acceptare are o valabilitate de 30 de zile de la data emiterii. Persoana fizica va trebui sa duca autoturismul uzat la un operator economic autorizat sa desfasoare activitati de colectare.

Lista
Lista oficiala a producatorilor validati, numarul de autoturisme alocate fiecarui producator validat si operatorii economici autorizati sa desfasoare activitatea de colectare a vehiculelor uzate vor fi publicate pe pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu.

Conditii
Plata impozitului auto este obligatorie pana in momentul radierii din circulatie. Autoturismul nou achizitionat de catre o persoana fizica, in cadrul programului initiat de MMGA, poate fi platit in rate sau integral. Nu este permisa achizitionarea in sistem leasing.

Cele mai citite

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...

Ursula von der Leyen condamnă atacul Iranului asupra Israelului și avertizează asupra riscului de escaladare

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat miercuri cu fermitate atacul cu rachete balistice lansat de Iran asupra Israelului, avertizând asupra pericolului...

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă