De multe ori, în discuţiile purtate, trebuie să recunoaştem cu destulă jenă că reuşim cu greu să ajungem să vizităm un muzeu de artă împreună cu copiii noştri. Unul dintre pretexte este acela că n-ar avea copilul răbdare să vadă, iar noi destulă pricepere pentru a-i stârni interesul.
De ceva timp însă nu mai putem pretexta aşa ceva, deoarece Muzeul Naţional de Artă organizează tot felul de programe pentru familii, ce se constituie nu numai în manifestări educative, dar şi modalităţi plăcute de petrecere a timpului liber. Programele pentru familii organizate de MNAR începând cu luna septembrie au loc în acest an în expoziţia „Dracula – voievod şi vampir”, unde copiii vor putea participa la diferite cursuri şi ateliere de lucru, în timp ce părinţii vor avea ocazia să viziteze expoziţia. Programele pentru copiii de grădiniţă, elevi şi liceeni sunt structurate în vizite tematice şi, opţional, ateliere de creaţie, acestea venind în completarea curriculei şcolare şi constituind o alternativă la educaţia şcolară. Temele propuse, structurate în cicluri de patru lecţii, au fost concepute în funcţie de diverse discipline de învăţământ – educaţie plastică, literatură, istorie, religie, ştiinţele naturii, geografie şi matematică. Aceste teme sunt tratate diferenţiat, în funcţie de vârsta şi nivelul de cunoştinţe al copiilor. O vizită activă costă 2 lei/persoană, pentru atelierul de creaţie se plăteşte 5 lei/persoană, iar la un ciclu de patru lecţiie se face o reducere de 25%, participarea făcându-se pe bază de programare la telefonul 021.313.30.30, interior 949.
Începând de sâmbătă, 4 septembrie, ora 11.00, se desfăşoară programul pentru anul şcolar 2010-2011.
» Participarea se face pe bază de programare la telefon 021.313.30.30, interior 923 sau prin e-mail: familii@art.museum.ro, înscrierile, pentru fiecare grupă de vârstă. Se plăteşte 5 lei pentru fiecare participant.