25.3 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialPrograme de teatru muzeal dedicate copiilor de 6-10 ani, la Palatul Mogoşoaia

Programe de teatru muzeal dedicate copiilor de 6-10 ani, la Palatul Mogoşoaia

Vara trece, toamna vine… iar „Asociaţia de Dragul Artei ” scoate din pălăria cu surprize proiecte noi, care mai de care mai inedite şi atractive, dedicate copiilor.                         

De data aceasta, asociaţia se extinde în afara Bucureştiului, la Mogoşoaia, pentru a propune un proiect de teatru muzeal derulat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, denumit La Palat animat. Membrii echipei sunt co-autori de studii dedicate teatrului muzeal. 

Scenariul programelor este creat şi dezvoltat special pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, iar conceptul programului porneşte de la istoria familiei Brâncovenilor şi a istoriei palatului brâncovenesc de la Mogoşoaia, acoperind atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică. Povestea dramatizată va fi susţinută de către actorii Vadim Rusu şi Cornel Mihalache de la Teatrul de pe Lipscani în faţa celor mici şi va porni de la date istorice reale care vor fi transpuse în mod interactiv astfel încât să reînsufleţească istoria locului şi colecţia muzeală expusă aducând elemente de civilizaţie a epocii prin gesturi, costume şi atitudini.                         

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, participanţi la programele La Palat animat,  pot veni, în mod organizat şi gratuit, cu clasa şcolară sau cu părinţii, şi vor trăi istoria la faţa locului, prin talentul actorilor şi prin veridicitatea scenariului care îi va pune faţă în faţă cu personajele epocii.                                                        

Mai mult, dincolo de factorul inedit al conceptului, ca o garantare a calităţii programelor, trebuie menţionat faptul că ele vor fi evaluate de către un specialist care va aprecia modul de satisfacţie a copiilor, învăţătorilor şi părinţilor, pentru ca întregul proiect să devină un exemplu de bună practică şi pentru alte muzee din ţară.     Sunt foarte multe locuri din România care merită readuse în circuitul cultural şi în atenţia copiilor, astfel încât aceştia să conştientizeze şi să trăiască pe viu atmosfera unei clădiri cu istorie şi poveşti frumoase.    

Dăruiţi-vă şi dăruiţi-le copiilor şansa de a trăi vremurile de altădată, veniţi La Palat animat!

Structura programelor:

Sâmbătă, 22 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Duminică, 23 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

Sâmbătă, 29 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Duminică, 30 septembrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Sâmbătă, 6 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Duminică, 7 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Sâmbătă, 13 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Duminică, 14 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Sâmbătă, 20 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;
Duminică,21 octombrie, ora 10.30 – program destinat familiilor;

 

22 septembrie – 21 octombrie -programe destinate claselor I-IV (de marţi până vineri, în funcţie de  solicitarea învăţătorilor, înscriere cu 5 zile înainte de desfăşurarea programului);

Înscrieri:

Pentru familii: programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, începând cu ora 8.00, la e-mail: oana@dedragulartei.ro (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Pentru şcoli: programările sunt obligatorii şi se fac numai cu 5 zile înainte de data la care se doreşte programată activitatea, la e-mail: oana@dedragulartei.ro. Grupul trebuie să aibă maximum 20 de copii. Din cauza numărului mic de programe, fiecare şcoală poate înscrie o singură grupă.

Transportul este gratuit pentru clasele din Bucureşti.

Participarea este gratuită.

Acces către Palatul Mogoşoaia: Judeţul Ilfov, Mogoşoaia, Str. Valea Parcului nr. 1, la 15 km de centrul Bucureştiului. Mijloace de transport: maxi-taxi de la Piaţa Chibrit sau RATB linia 460 pe ruta Bucureşti-Dămăroaia via Palat Mogoşoaia (linie directă).

Despre coordonatorul proiectului:

Asociaţia De dragul artei îşi propune dezvoltarea creativităţii şi încurajarea curiozităţii naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie, prin diverse activităţi de improvizaţie artistică.

www.dedragulartei.ro

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional 

Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Macron vrea oprirea livrărilor de arme pentru Israel, folosite în Gaza

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă aceste arme sunt folosite în conflictul din Fâşia...

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă