12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialProfesorul acuzat de viol va fi cercetat în libertate

Profesorul acuzat de viol va fi cercetat în libertate

Profesorul de sport de la Liceul „Jean Monnet”, reţinut pentru viol, va fi cercetat în libertate, dar nu va avea voie sã plece din Bucureşti timp de 30de zile, a decis, sâmbãtã, Judecãtoria Sectorului 1, relatează Mediafax.

Avocatul acestuia a declarat cã instanţa a decis ca profesorul sã fie cercetat în libertate, acestuia fiindu-i impusã însã interdicţia de a pãrãsi localitatea timp de 30 de zile.

Totodatã, apãrãtorul a susţinut cã între profesor şi eleva care îl acuzã de viol a existat doar o relaţie profesionalã şi cã aceştia „nu au fost iubiţi”. În plus, avocatul a arãtat cã profesorul nu a cunoscut cã eleva este minorã, „aceasta venind dintr-un sistem de învãţãmânt diferit, din Belgia”.

Decizia poate fi atacatã cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Profesorul este reţinut în Arestul Poliţiei Capitalei, de unde va ieşi în jurul orei 20.00, când îi expirã ordonanţa de reţinere.

Profesorul era suplinitor, el fiind venit de la altã şcoalã la „Jean Monnet” de un an. Surse apropiate anchetei declarau vineri cã el şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unitãţii de învãţãmânt, context în care a şi demisionat.

Bãrbatul este acuzat cã a violat o elevã din clasa a XI-a, în timpul unei excursii la Predeal.

Eleva, care este minorã, s-a prezentat joi searã la Secţia 1 Poliţie însoţitã de pãrinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l cã a violat-o.

„Am fost informat asearã (joi seara, n.r.) în legãturã cu acest caz, am cerut întrunirea de urgenţã a Consiliului de Administraţie al şcolii şi o analizã amãnunţitã privind modul în care a fost organizatã excursia”, a declarat, vineri, inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

El a spus cã profesorul de sport „nu mai este de vineri în şcoalã”, precizând cã vrea sã ştie exact câte cadre didactice au participat la aceastã excursie şi dacã a fost asiguratã securitatea elevilor.

Cristian Alexandrescu a mai spus cã în cazul în care analiza fãcutã la Liceul „Jean Monnet” nu va fi concludentã, va desemna o comisie de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care sã analizeze împrejurãrile în care s-au produs faptele reclamate de familia elevei şi modul în care a fost organizatã excursia.

Cele mai citite

Concurența dintre hoteluri și Airbnb: Costuri ridicate și reglementări stricte versus acces facil și taxe minime

Deschiderea unui hotel implică nu doar o investiție financiară semnificativă, ci și obținerea a nu mai puțin de 14 avize și certificate necesare pentru...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Tranzacție strategică: Compania ungară MVM preia divizia E.ON de gaze și electricitate din România

Prin această achiziție, Ungaria își consolidează prezența pe piața energetică din România Tranzacția, care are nevoie și de aprobarea unor instituții ale statului român, ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă