12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialProcurorii tulceni favorizeaza infractorii

Procurorii tulceni favorizeaza infractorii

Patronii firmelor tulcene Dobrogea Pan, Solar Aluminiu, Lidas si Raimet au fost pusi sub urmarire penala de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea pentru fals, uz de fals si inselaciune.

Vasile Ciubuc, Laurentiu Partenie, Stefan Sotre si Stoian Valcu au intrat in vizorul politistilor de la investigarea fraudelor in urma cu doi ani. Ei au fost cercetati, cu mare dificultate, de oamenii legii pentru obtinerea ilegala de credite nerambursabile de la Agentia de Dezvoltare Regionala Braila. Prejudiciul adus bugetului depaseste 10 miliarde de lei.
Politistii au reusit sa adune probe care atesta ca cele patru firme nu puteau dobandi credite guvernamentale nerambursabile intrucat aveau mari datorii la bugetul caselor de asigurari de sanatate si de pensii. Cu toate acestea, in dosarele de creditare depuse de respectivii patroni la agentia din Braila exista documente care poarta semnatura unor functionari ai caselor de asigurari citate care atesta ca cele patru firme nu ar avea datorii la buget.

Fals in acte la CJAS

In urma solicitarilor oficiale facute de Politia Tulcea, conducatorii celor doua institutii au recunoscut ca fiecare din cele patru firme aveau la data creditarii datorii de multe miliarde de lei. Politistii au descoperit ca patronul de la Dobrogea Pan si-ar fi falsificat certificatul fiscal primit de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate la rubricile in care erau consemnate datoriile. In cazul celorlalte trei societati falsurile au fost facute chiar de functionarii caselor de asigurari. Trebuie spus ca ancheta in aceste dosare treneaza de mai bine de un an, desi exista destule probe pentru trimiterea in judecata a persoanelor vinovate. Dosarele s-au plimbat pe la trei institutii de cercetare penala. Tribunalul Tulcea le-a declinat imediat la PNA, iar acest parchet dupa vreo sase luni le-a pasat spre a fi cercetate procurorilor de la Directia de Crima Organizata din Parchetul General pe motiv ca ar fi fost vorba de deturnarea unor fonduri europene. In urma cu cateva saptamani dosarele cu pricina au ajuns de unde au plecat, adica la procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă