22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialProcuroare din Brăila, prietena ex-deputatului arestat Mihail Boldea, exclusă din magistratură. Vezi...

Procuroare din Brăila, prietena ex-deputatului arestat Mihail Boldea, exclusă din magistratură. Vezi de ce

Procuroarea care îi dădea fostuluideputat Mihail Boldea informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, a fost dată afară din magistratură.

Secţia de procurori  a Consiliului Superior al Magistraturii a admis  acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Mihaelei Agheniţei, procuror în cadrul Parchetului  de pe lângă  Tribunalul  Brăila, şi a aplicat sancţiunea disciplinară constând înexcluderea din magistratură”.

 Potrivit CSM, procurorul Agheniţei a săvârşit mai multe abateri disciplinare constând în “manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei”,  “nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa”,  “folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii” şi „ exercitarea funcţiei cu rea-credinţă”, abateri prevăzute în Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

 Hotărârea poate fi atacată de Agheniţei cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cercetată penal pentru serviciile făcute  ex-deputatului arestat Mihail Boldea

Sub aceste generalităţi ale CSM se ascunde faptul că procurorul Agheniţei este cercetată de DIICOT pentru săvârşirea a trei infracţiuni: favorizarea infractorului, denunţ calomnios şi represiune nedreaptă.

Toate infracţiunile de care este acuzată procurorul Agheniţei au fost făcute în beneficiul ex-deputatului Mihail Boldea, încătuşat după o urmărire  internaţională ca-n filme.

 Potrivit unui comunicat DIICOT din martie anul acesta, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, Mihaela Agheniţei a instrumentat un dosar penal în care “a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi în scopul asigurării beneficiului inculpatului Boldea Mihail, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi”.

Intre Agheniţei şi Boldea ar fi existat “relaţii sentimentale”.

 Surse judiciare spun că , pentru a obţine reducerea pedepselor, ex-deputatul arestat Mihail Boldea ( de profesie avocat) îi indica procuroarei Agheniţei numele unor persoane pe care trebuie să le cerceteze şi împotriva cărora el formula denunţuri.

În urma denunţurilor, Boldea obţinea adeverinţe de bună purtare necesare reducerii  pedeapselor, atât în dosarul în care era judecat pentru înşelăciune, la Curtea de Apel Iaşi, cât şi în cauzele instrumentate de procurorii DIICOT şi DNA Galaţi.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă