14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialProcesul lui Jacques Chirac s-a deschis în absenţa acestuia, la Paris

Procesul lui Jacques Chirac s-a deschis în absenţa acestuia, la Paris

Procesul fostului preşedinte francez Jacques Chirac s-a deschis luni după-amiază la tribunalul din Paris, în absenţa fostului şef de stat, relatează AFP, citat de Mediafax.

Primul fost şef de stat francez trimis în faţa justiţiei, Jacques Chirac, în vârstă de 78 de ani, a adresat vineri o scrisoare preşedintelui tribunalului ataşată dosarului său medical. În această scrisoare, el cere ca avocaţii săi să îl poată „reprezenta” la proces, el neavând capacitatea de a participa la audieri”.

Ginerele său, Frédéric Salat-Baroux, declara sâmbătă pentru AFP că starea de sănătate a lui Chirac se degradează „de câteva luni”, adăugând că „prezenţa sa la proces nu poate avea loc în condiţii umane şi demne” deoarece fostul preşedinte nu îşi mai aminteşte aceste lucruri.

Preşedintele tribunalului, Dominique Pauthe, urmează să decidă dacă acceptă cererea lui Jacques Chirac, lăsând procesul să continue fără el, sau dacă amână dezbaterile. El poate să ceară o contraexpertiză medicală.

„Este evident că un proces care se organizează în absenţa lui Jacques Chirac pierde mult din interes dar în măsura în care preşedintele Chirac vrea acest lucru, nu pot decât să mă supus deciziei tribunalului”, a declarat unul dintre avocaţii fostului şef al statului, Georges Kiejman, la sosirea la Palatul de Justiţie.

Cele mai citite

Ligia Deca: Avem mare nevoie de profesori care să predea știință, tehnologie, inginerie sau matematică

Ministrul Educației a încurajat studenții, la început de an universitar, să urmeze o carieră în sistemul de învățământ Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost prezentă...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

RAReș îți răspunde rapid: Chatbotul Registrului Auto Român, ghidul tău digital pentru informații auto

Inovația de la Registrul Auto Român face legătura între șoferi și informații tehnice despre mașinile lor Registrul Auto Român anunţă că a lansat Chatbotul RAReş,...
Ultima oră
Pe aceeași temă