23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialProces de lux la Iasi

Proces de lux la Iasi

Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi, si Lacramioara Vernica, secretarul Consiliului Local, au fost dati in judecata de fostul consilier local Dumitru Anchidin. Acesta a luat decizia de a apela la justitie dupa ce a fost dat afara, pe rand, atat din PSD, partid la care era coleg cu Nichita, cat si din Consiliul Local.
In intampinarea depusa in instanta, Anchidin a cerut nulitatea absoluta a hotararii CL din 22 ianuarie 2007 prin care s-a luat act de incetarea de drept a mandatului sau de consilier local. In aceeasi ordine de idei, Anchidin cere de la Nichita si secretarul CL daune morale in valoare de 75.000 RON. De asemenea, convins ca va fi repus in functia de consilier local, acesta a cerut obligarea in solidar a celor doi de a plati daune materiale constand in indemnizatia de consilier local, pana la repunerea sa in drepturi. Totul a pornit in 2006, atunci cand Anchidin a atacat dur partidul, fapt care, in opinia sa, a dus la excluderea sa din PSD si apoi din consiliul local. In hartia inaintata instantei, fostul consilier local a mai mentionat ca, printre altele, nu a fost statutar sa se voteze excluderea sa. De altfel, hotararea de a-l da in judecata pe primar a fost anuntata de Anchidin si in luna ianuarie, atunci cand a fost exclus din Consiliul Local.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă