17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialPrintesa jefuita de romani

Printesa jefuita de romani

» Seiful cu bijuterii de 11 milioane de euro din apartamentul unui hotel exclusivist din Porto Cervo (Sardinia), in care fiica viceregelui Arabiei Saudite isi petrecea vacanta, a fost furat in zece minute.

Politisti, jandarmi si agenti ai serviciilor secrete italiane si saudite au impanzit statiunea Porto Cervo de pe Costa Smeralda (in Sardinia), paradis al miliardarilor si al VIP-urilor, in care si premierul Italiei, Silvio Berlusconi, are o vila de vacanta. Desfasurarea internationala de forte a fost provocata de un jaf spectaculos, avand-o ca victima pe printesa Bhaina, fiica viceregelui Arabiei Saudite, aflata in vacanta.
Printesa era cazata intr-un apartament ce ocupa un etaj intreg in Colonna Pevero Hotel, cel mai luxos din Porto Cervo, care garanta pentru siguranta oaspetilor sai. Intr-una din serile trecute, in timp ce printesa era la cina intr-unul din restaurantele hotelului, un grup de hoti a intrat in apartamentul sau, a scos din perete si a luat seiful in care se aflau bijuterii si alte obiecte de pret, a caror valoare a fost estimata la 11 milioane de euro. Operatiunea nu a durat decat zece minute, fiind evident ca autorii sunt profesionisti cu experienta.

 

Anchetatorii suspecteaza o banda de romani din regiune, specializata in furturi si spargeri de seifuri. Potrivit primelor informatii obtinute de la anchetatori si publicate in presa italiana, autorii jafului au intrat in apartament folosind o cheie universala. Acest element, ca si faptul ca hotii stiau ca nici printesa, nici insotitorii ei nu se aflau in apartament arata ca a existat cel putin un complice in randul personalului hotelului, angajatii fiind primii interogati. Autorii jafului au stiut si ca seiful era fixat doar cu ajutorul unui strat de silicon, nefiind incastrat, masura de precautie care ar fi facut mult mai dificila scoaterea sa din perete.
Potrivit editiei de ieri a ziarului "L‘Unione Sarda", cel putin unul dintre hoti ar fi fost vazut in hotel inaintea comiterii furtului. De asemenea, politia a intrat in posesia unei sticle de bautura despre care se crede ca a fost atinsa de unul dintre hoti, fiind posibila prelevarea de amprente si chiar probe de ADN.

Primii suspecti ar fi membrii unei bande de aproximativ 10-15 romani care a mai dat astfel de lovituri in regiunea Gallura si pe Costa Smeralda. Cu cateva zile inaintea printesei saudite, un om de afaceri marocan a cazut victima unui jaf similar, in hotelul Colonna Beach din Cala Granu (langa Porto Cervo), apartinand aceluiasi lant hotelier. In seiful sau se aflau bijuterii si obiecte de pret in valoare de "doar" 150.000 de euro. Un al treilea jaf a fost comis la Portofino (in nord-vestul Italiei), unde din camera de hotel a unui om de afaceri german a fost furat seiful continand bijuterii in valoare de un milion de euro si 3.000 de euro cash.

» Incident diplomatic
In afara de identificarea si prinderea autorilor jafului avand-o ca victima pe printesa saudita, anchetatorii trebuie sa raspunda si la intrebarea cum a fost posibila infrangerea unui sistem de protectie despre care se credea ca este inexpugnabil, implicand politisti, jandarmi si agenti ai unor firme de securitate privata. In locul unui jaf, ar fi putut fi organizat un atac terorist, atrage atentia presa italiana. Printesa a parasit imediat hotelul, desi abia isi incepuse vacanta. Atasatul militar de la Ambasada Arabiei Saudite la Roma a sosit imediat in Porto Cervo, cu un avion privat, pentru a supraveghea ancheta, in care s-au implicat si agenti ai serviciilor secrete italiene si saudite. Jaful ar putea provoca un incident diplomatic intre cele doua tari, comenteaza "La Stampa", "Corriere della Sera" si "Il Giornale".

Cele mai citite

Studiu: Clienții băncilor românești sunt mai puțin loiali decât media europeană

Un studiu realizat de compania de consultanță în management Kearney arată că 73% dintre clienții băncilor europene și-au păstrat contul principal la aceeași instituție...

Răzvan Marin, aproape de un gol antologic! Echipa românului a fost zdrobită de Napoli

Cagliari a suferit o înfrângere categorică în fața celor de la Napoli, iar Răzvan Marin a fost unul dintre puținii jucători ai echipei sale...

Fratele lui Michael Jackson s-a stins din viață. Tito Jackson avea 70 de ani

Tito Jackson, cunoscut pentru contribuțiile sale esențiale la succesul legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică, la vârsta de 70 de ani. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă