16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialPrintesa Diana si Brad Pitt, rude ale candidatilor din SUA

Printesa Diana si Brad Pitt, rude ale candidatilor din SUA

Candidata republicana la functia de vicepresedinte al SUA, guvernatorul de Alaska Sarah Palin, se inrudeste cu printesa Diana si cu fostul presedinte american Franklin Delano Roosevelt, iar candidatul democrat la presedintie, Barack Obama, este ruda cu actorul Brad Pitt, sustin genealogistii.
Sarah Palin si printesa Diana sunt verisoare de gradul zece, descinzand amandoua din John Strong si sotia acestuia, Abigail Ford. Potrivit Ancestry.com, site care ofera acces la 7 miliarde de inregistrari de date personale, Strong s-a nascut in jurul anului 1605 in Anglia, de unde a emigrat in SUA, murind in Massachusetts in 1699. Cu Franklin Delano Roosevelt, Palin este vara de gradul noua, stramosul comun fiind John Lothorp, nascut in Anglia in 1584, stabilit tot in Massachusetts in 1634, decedat in 1653.

Democratul Barack Obama este var indepartat cu actorul Brad Pitt, o alta ruda celebra fiind actualul vicepresedinte republican Dick Cheney, dupa cum a dezvaluit sotia acestuia din urma. Mama lui Obama, Stanley Ann Dunham, este descendenta unui irlandez din Moneygall, Fulmoth Kearney, care a emigrat in SUA, in Ross County, Ohio, in 1850, ai carui urmasi continua sa traiasca in acest stat in general conservator, prorepublican. Roger Kearney, un pensionar de 72 de ani din Troy, Ohio, sustine insa ca il simpatiza pe candidatul democrat dinainte de a descoperi inrudirea cu acesta.
Candidatul republican la presedintie, John McCain, se mandreste cu glorioasa traditie militara a familiei sale. Bunicul sau a fost primul John McCain care s-a distins in marina americana ca ofiter la bordul unui crucisator in primul razboi mondial si comandant de portavion in Pacific in al doilea razboi mondial. De pe puntea vasului de lupta Missouri, el a asistat la capitularea Japoniei, pe 2 septembrie 1945. Tatal candidatului republican, John Sidney McCain Jr., a fost comandant de submarin in anii razboiului.

Regele Americii
Din cand in cand, mai ales in timpul campaniilor electorale, istoricii si genealogistii americani isi pun intrebarea ce s-ar fi intamplat daca George Washington s-ar fi proclamat rege in loc sa devina primul presedinte american. Ancestry.com sustine ca l-a identificat pe cel care ar fi mostenit titlul de "rege al Americii", in persoana unui pensionar in varsta de 82 de ani din San Antonio, Texas, Paul Emerson Washington. George Washington a avut un frate vitreg mai mare si un frate bun mai tanar. Genealogistii au identificat in familie patru linii posibile de succesiune, dintre care doua duc la Paul Emerson Washington. Fiul acestuia, Bill, a declarat ca tatal sau este onorat, dar nu va revendica niciodata coroana. Dimpotriva, este mandru de faptul ca ilustrul sau stramos a luat decizia de a deveni presedinte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă