Principele Georg Friedrich al Prusiei, strănepotul ultimului împărat german, Wilhelm al II-lea, s-a căsătorit sâmbătă, la Postdam, cu principesa Sophie de Isenburg, în cadrul unei ceremonii religioase ce a fost difuzată de televiziunea germană, informează AFP, citat de Mediafax.
Căsătoria civilă dintre principele Georg Friedrich al Prusiei şi principesa Sophie de Isenburg a avut loc joi.
În faţa celor 600 de invitaţi şi a multor camere de televiziune, reprezentantul dinastiei Hohenzollern, în vârstă de 35 de ani, s-a căsătorit cu principesa de Isenburg, într-o ceremonie religioasă oficiată la Bisercii Păcii din Postdam, un oraş situat la câţiva kilometri de Berlin, unde se află castelul regal construit în secolul al XVIII-lea, în timpul domniei lui Frederic al II-lea al Prusiei.
Purtând o rochie lungă albă din mătase, creată de un designer german şi având un stil mai degrabă clasic, mireasa, în vârstă de 33 de ani, a purtat şi o diademă, conformându-se astfel tradiţiei casei princiare din Hesse.
Această căsătorie a condus la o creştere „timidă” a interesului manifestat de germani faţă de fosta familie imperială, ei arătându-se în general pasionaţi în ultimele decenii de familiile regale din Marea Britanie, Suedia şi Monaco.
Prezentat de presă ca „un cuplu cât se poate de normal”, cei doi tineri căsătoriţi au fost foarte puţin prezenţi în mass-media din Germania, atât de avidă de viaţa – şi de scandalurile – capetelor încoronate.
Wilhelm al II-lea a abdicat în 1918 după Primul Război Mondial. Republica de la Weimar a fost instaurată, care a durat până la venirea la putere a lui Adolf Hitler, pe 30 ianuarie 1933.
La căsătoria principelului Georg Friedrich al Prusiei au fost prezenţi şi principesa Margareta şi principele Radu. Cei doi au participat, vineri seară, la Berlin, la gala de binefacere organizată de „Fundaţia Principesa Kira a Prusiei”, instituţie caritabilă condusă de principele Georg Friedrich al Prusiei.
Sâmbătă, cei doi au participat, la Potsdam, la ceremonia căsătoriei principelui Georg Friedrich cu principesa Sophie. Slujba religioasă a fost urmată de o recepţie şi de un dineu oficial, organizate pe domeniul imperial Sansoucci de la Potsdam.
Regele Mihai a anunţat, la 10 mai, ruperea legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern şi renunţarea la titlurile „Hohenzollern-Sigmaringen”, respectând astfel decizia din 1921 a Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Regale a României. De asemenea, membrii familiei regale a României au renunţat la titlurile conferite de capii familiei princiare de Hohenzollern.