21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimul dintre cele 70 de bazine "creste" la Dinamo

Primul dintre cele 70 de bazine „creste” la Dinamo

Lucrarile la bazinul olimpic acoperit de inot din cadrul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti trebuiau sa inceapa de cateva luni, imediat dupa ce firma Erbasu a castigat licitatia pentru executie, dar locul pe care va fi amplasat se afla la 8 m sub cota de nivel a Capitalei. Din acest motiv, proiectul pentru construirea incintei in curtea dinamovistilor – parte din programul "70 de bazine de inot" – va trebui adaptat la conditiile zonei pana la finalul anului.

Eugen Colita, vicepresedinte al CS Dinamo, cel care supravegheaza direct desfasurarea proiectului, ne-a explicat stadiul in care se afla proiectul. "In momentul de fata se foreaza la peste 30 m pentru a se vedea fizionomia solului la aceasta adancime. Abia dupa ce vor fi incheiate toate studiile geo-tehnice, proiectul pilot (n.r. – realizat de o firma din Targu Mures pentru toate cele zece bazine olimpice din cadrul programului) va fi adaptat la conditiile din Groapa si vor incepe lucrarile propriu-zise", ne-a precizat Colita. Un alt impediment il constituie reteaua subterana din zona, care grupeaza numeroase elemente de infrastructura.

"Va fi dificil de asemenea sa se ne racordam la vechile retele de gaze, canalizare, termoficare, electrice si asa mai departe, care sunt vechi de zeci de ani si vor trebui adaptate si redimensionate pentru a putea prelua functiile pe care le impune construirea in zona a unei baze de inot atat de complexe, pentru ca incinta prevede, pe langa bazinul de inot de dimensiuni olimpice, un altul de antrenamente. Ca sa nu mai vorbim de partile auxiliare, deloc de neglijat, sau de parcarea aferenta. Pentru a mai scuti din timp, bani si formalitati, o parte din lucrarile de la bazinul olimpic vor merge in tandem cu cele de la sala de jocuri, unde constructia a inceput de mai bine de jumatate de an", a mai spus vicepresedintele CS Dinamo.
In cadrul aceluiasi program, in stadiu avansat se afla si proiectul de construire a unui bazin de polo pe terenul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Licitatia publica va trebui sa desemneze firma care va adapta proiectul-pilot la conditiile specifice ale amplasamentului si va incepe executia lucrarilor.

Licitatii repetate la infinit
Proiectul primului Complex National de Natatie acoperit din tara, care ar trebui construit la Otopeni, se afla, la fel ca acum cateva luni, in faza de organizare a licitatiei pentru atribuirea contractului de achizitie publica unei firme de constructii care sa demareze lucrarile propriu-zise. Nemultumite de modul in care s-a desfasurat licitatia, patru firme de resort au dat in judecata Compania Nationala de Investitii si au cerut anularea procedurii de atribuire a lucrarilor. Batalia se anunta de lunga durata, motivul fiind miza uriasa – aproximativ 24 milioane de euro, valoarea estimata a proiectului.

Cele mai citite

Economistul Eugen Rădulescu: Deficitul bugetar crește mult în prag de alegeri

Consilierul guvernatorului BNR atrage atenţia asupra derapajelor fiscale din anii electorali Eugen Rădulescu declară că, de anul viitor, deciziile luate în an electoral trebuie decontate. „De...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Bilanțul inundațiilor din Polonia este unul dezastruos

Peste 18.000 de clădiri şi obiective de utilitate publică au fost avariate sau distruse de inundaţiile provocate de furtuna Boris în Polonia, conform primelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă