12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimul deces în afara Germaniei: O femeie a murit în Suedia din...

Primul deces în afara Germaniei: O femeie a murit în Suedia din cauza E.coli

O femeie de aproximativ cincizeci de ani, contaminată cu bacteria E.coli, în timpul unei călătorii în Germania, a murit astăzi, într-un spital din sud-vestul Suediei, devenind primul deces cunoscut în afara graniţelor Germaniei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

 

Femeia a încetat din viaţă în spitalul Sodra Alvsborgs din Boras, în apropiere de Goteborg, unde a fost internată duminică, potrivit unui comunicat al instituţiei medicale. După Germania, unde bilanţul a ajuns la 15 morţi, Suedia este cea mai afectat ţară din Europa de contaminarea misterioasă cu bacteria E.coli enterohemoragică (ECEH).

Cel mai recent bilanţ, publicat ieri după-amiază, a anunţat existenţa a 39 de persoane infectate în ţara nordică, dintre care 15 prezentau complicaţii serioase cu un sindrom hemolitic şi uremic (SHU).  Toate persoanele bolnave au efectuat recent sejururi în Germania.

Cu toate că originea exactă a bacteriei nu a fost încă stabilită, autorităţile germane le recomandă oamenilor să nu consume castraveţi, roşii sau salate crude în nordul Germaniei.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă