4.2 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăSpecialPrimele zece victime din avionul rusesc prăbuşit în Egipt au fost IDENTIFICATE

Primele zece victime din avionul rusesc prăbuşit în Egipt au fost IDENTIFICATE

Primele zece victime ale căror corpuri au fost scoase din avionul rusesc prăbuşit în Egipt, au fost identificate, a anunţat AP, citată de Mediafax.

Identificarea s-a realizat de către membri ai familiilor, au anunţat marţi oficiali ruşi.

Aleksei Smirnov, de la Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că 140 de trupuri şi peste 100 de bucăţi de trupuri au fost aduse la Sankt Petersburg, cu două avioane, luni şi marţi, şi că un al treilea avion urma să aducă alte rămăşiţe marţi.

Airbusul A321-200 al companiei Kogalimavia – redenumită ulterior Metrojet – care efectua zborul KGL9268 de la Sharm el-Shekh la Sankt Petersburg s-a prăbuşit în Peninsula Sinai, iar toate cele 224 de persoane de la bord au murit. Cei mai mulţi dintre pasageri erau turişti şi se întoceau acasă din concediu.

Aleksandr Rzanenkov, un oficial de la Primăria din Sankt Petersburg a anunţat, citat de agenţia rusă Tass, că primele două corpuri ar fi putut să fie le fie încredinţate familiilor marţi. El nu a dezvăluit identitatea victimelor, dar a precizat că sunt de la periferia oraşului şi din regiune.

Informaţii şi teorii confuze au apărut luni cu privire la ceea ce ar fi putut să producă această catastrofă.

Unii experţi în domeniul aviaţiei au evocat posibilitatea ca avionul să fi fost doborât după detonarea unei bombe la bord. Alţi experţi citează un incident din 200, când avionul a lovit pista cu coada, la aterizare.

Metrojet a negat vehement că drama ar fi putut să fie cauzată de o defecţiune a echipamentelor sau de o eroare de pilotaj.

Ambasada Statelor Unite în Egipt a solicitat personalului – ca „măsură de precauţie” – să nu călătorească nicăieri în Peninsula Sinai până la prezentarea rezultatului anchetei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alegerile prezidențiale din România, în presa internațională: Șoc după avansul candidatului de extremă dreapta

Rezultatele parțiale ale alegerilor prezidențiale din România au atras atenția presei internaționale, care subliniază ascensiunea surprinzătoare a lui Călin Georgescu, un candidat independent asociat...

Rezultate provizorii ale alegerilor prezidențiale, turul 1: Călin Georgescu conduce, Elena Lasconi pe locul doi

Cu peste 99% dintre secțiile de votare raportate, candidatul independent Călin Georgescu conduce detașat în rezultatele parțiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), acumulând...

Un candidat cotat la „și alții”, intră detașat în turul doi al prezidențialelor

Călin Georgescu a avut o carieră profesională prolifică, activând în domenii care au survolat de la agronomie și mediu, până la diplomație internațională Călin Georgescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă