27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimarul sectorului 2: Numărul câinilor comunitari din Capitală va scădea numai prin...

Primarul sectorului 2: Numărul câinilor comunitari din Capitală va scădea numai prin sterilizare

Echipele de medici veterinari ai Primăriei Sectorului 2 vor acţiona gratuit, săptămâna viitoare, pentru castrarea şi vaccinarea animalelor de companie şi a celor fără stăpân din cartierul Colentina, a anunţat primăria de sector, potrivit Agerpres.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, consideră că numărul câinilor comunitari din Capitală va scădea cu 20.000  de exemplare pe an, dacă sunt sterilizaţi. Totodată, Onţanu a  spus  că va accelera operaţiile chirurgicale de castrare gratuită a animalelor comunitare.

De la începutul anului, medicii veterinari din sectorul 2 au castrat şi vaccinat gratuit aproximativ 563 animale, potrivit unui comunicat de presă al primăriei.

Săptămâna trecută, echipele de specialişti veterinari ai Primăriei Sectorului 2 au acţionat în zona Plumbuita, unde au sterilizat circa 71 de animale de companie şi fără stăpân.

Cei interesaţi să sprijine acţiunea organizată de primarul Neculai Onţanu pentru scăderea numărului câinilor comunitari din Capitală pot să semnaleze zonele unde se găsesc asemenea exemplare la telefonul Centrului Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2, respectiv 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, iar echipele mobile de medici veterinari vor realiza operaţiile de sterilizare şi vaccinare gratuit, mai precizează comunicatul.

Cele mai citite

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...
Ultima oră
Pe aceeași temă