18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimarul penal şi politica de partid

Primarul penal şi politica de partid

Adrian Duţoiu, primarul comunei Horia din judeţul Tulcea, condamnat anul trecut definitiv şi irevocabil la un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru abuz în serviciu după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru fraudarea fondurilor europene, conduce încă primăria şi se bucură de sprijinul total al PNL, partid din care face parte.

Mai mult, zilele trecute, membrii PNL Tulcea l-au ales pe primarul penal Adrian Duţoiu în funcţia de vicepreşedinte al organizatiei judeţene a liberalilor. Deputatul PNL Octavian Popa, preşedinte al PNL Tulcea, l-a recomandat pe Duţoiu pentru funcţia de vicepreşedinte, motivând că este „un foarte bun primar”.

În luna martie, prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, luând act de condamnarea definitivă si irevocabilă şi de interdicţia de a exercita funcţii de demnitate publică timp de trei ani, a emis un ordin de revocare din funcţie a primarului Duţoiu. Primarul din Horia s-a adresat Tribunalului Tulcea cu cererea de suspendare a ordinului de revocare, iar instanţa, care l-a condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în exercitarea funcţiei de primar, l-a repus în funcţie până la judecarea legalităţii ordinului de revocare al prefectului. Astfel, la şase luni de la condamnarea la închisoare, primarul penal  din Horia continuă să conducă primăria, deşi este incompatibil cu funcţia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă