21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimarul Galaţiului regizează "Degringoladă la Operă"

Primarul Galaţiului regizează „Degringoladă la Operă”

La câteva săptămâni de la demitere, directorul Melinte e lăsat de primarul Dumitru Nicolae să îşi acopere cu hârtii tunurile date banului public.

 

La o lună şi jumătate de la demiterea sa, directorul Teatrului Muzical Galaţi, Florin Melinte, controlează situaţia din teatru prin interpuşi, reuşind ca în această perioadă să ascundă în hârtii jaful pe bani din impozitele gălăţenilor pe care l-a orchestrat în cei 10 ani de când conduce teatrul. Florin Melinte (PSD) a fost demis, la începutul lunii ­noiembrie, la cererea viceprimarului Nicuşor Ciumacenco (PSD).

Primarul Dumitru Nicolae (PSD) s-a văzut pus în situaţia de a accepta demiterea protejatului său. De fapt, abuzurile directorului de la „Muzical” fac obiectul dosarului penal 6887/P/2006, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. E un dosar cu grosimea de 1,5 m, în care Melinte e acuzat de abuz în serviciu (art. 246 şi 248 CP), delapidare (art. 215 CP) şi deturnare de fonduri (art. 302 CP). În plus, Comisia de Buget Finanţe a CLM Galaţi a descoperit şi sume imense plătite de Melinte unor colaboratori aduşi în special de la teatrele din Constanţa şi Iaşi. Există suspiciunea că o parte din aceşti bani se întorceau la Melinte.

După demiterea intrată în vigoare pe 01.12.2011, primarul Nicolae trebuia să propună CLM Galaţi numirea unui director interimar. Primarul insistă să facă el numirea în locul CLM, încălcând legea pentru numirea unui interimar „convenabil”, care să acopere fraudele de la „Muzical”. Primul ales al primarului Nicolae a fost Dan Eugen Drăgoi, maestru de cor „încumetrit” cu familia Melinte, dar varianta a căzut de la sine după ce artiştii au dezvăluit că a fost unul dintre cei care, la ordinele lui Melinte, le-au făcut referate de sancţionare dirijorului Mircea Holiartoc şi Cristianei Popescu, ce nu erau pe placul lui Melinte. Acum, primarul a pus-o să semneze hârtiile pe adjuncta lui Melinte, Laura Sava. Ea a fost complice la jaful din teatru. Spre exemplu, firma Isometric SRL, a sororii Laurei ­Sava, a încasat de la teatru 750 milioane lei vechi pentru „servicii culturale”.

Melinte acoperă cu hârtii tunurile date banului public

După o lună şi jumătate de la demitere, Melinte e în continuare director al Teatrului Muzical. Formula „Director – Florin Melinte” apare în continuare pe toate hârtiile semnate de înlocuitoarea Laura Sava. Suspiciunile sunt mari. Nimeni nu a văzut hârtia de demitere, iar din noiembrie şi până la 27.12.2011 Melinte e în concediu medical. Deşi e în concediu, Melinte a fost zi de zi la teatru, „ataşamentul” fiind motivat probabil de nevoia de a acoperi în hârtii tunurile bugetare.

Cele mai citite

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...
Ultima oră
Pe aceeași temă