11.4 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăSpecialPrimarul din Lugoj, ars la buzunare

Primarul din Lugoj, ars la buzunare

» Primarul Martinescu va fi amendat pentru ca intarzie revendicarea retrocedarilor
» Edilul spune ca prefectul face confuzii si tine dinadins sa-l sanctioneze
» Prefectul de Timis spune ca vina apartine intregii Comisii de Fond Funciar
Primarul municipiului Lugoj va fi sanctionat drastic de catre Prefectura Timis, pentru ca nu a adus la cunostinta mai multor persoane faptul ca au fost improprietarite, in urma cu cinci ani, pe raza unor co-mune limitrofe orasului de pe Timis. Primarul Marius Martinescu a rezolvat problemele de fond funciar pentru o suta de persoane si fara a avea acceptul primariilor din localitatile Boldur, Victor Vlad Delamarina sau Costei, pe raza carora oamenii si-au primit proprietatile revendicate.
In schimb, primarul municipiului a dat pamant in Dealul Viilor din Lugoj mai multor revolutionari, ignorand, dupa parerea Prefecturii Timis, cererile pentru reconstituirea proprietatilor.
Amenda in aceste situatii poate ajunge si pana la un miliard de lei vechi, insa prefectul Ovidiu Draganescu nu crede ca va aplica plafonul maxim in ceea ce-l priveste pe primarul Martinescu. "Nu e doar el vinovat de aceasta situatie, ci si membrii comisiei de fond funciar de la Lugoj. Dar, oricum, amenda va fi una consistenta", a amenintat Draganescu. El este hotarat ca, la ce-rerea expresa a proprietarilor, sa anuleze titlurile emise pentru comunele limitrofe si sa solicite primarului din Lugoj acordarea pamanturilor revendicate pe raza municipiului.
Marius Martinescu, primarul celui de-al doilea municipiu ca marime din judet, este de o cu totul alta parere. El il acuza pe Ovidiu Draganescu ca vrea sa il amendeze si crede ca reprezentantul Guvernului in Timis se afla intr-o crasa confuzie.
"La nivel municipal s-a hotarat ca oamenii care revendica terenuri in localitatile limitrofe Lugojel, Boldur sau Costei sa primeasca pamant in jurul Lugojului. Nu este vorba despre lugojeni aici. Cat despre revolutionari, acestia si-au primit terenu-rile in urma cu patru ani, nu dupa aparitia Legii 247", precizeaza Marius Martinescu. In plus, el  mai spune ca hotararile privind atribuirea de terenuri trebuie sa primeasca acceptul Comisiei Judetene de Fond Funciar, din care face parte, firesc, si prefectul de Timis.

Cele mai citite

Transparență salarială obligatorie din 2026: Candidații vor cunoaște salariile înainte de interviu

Începând de anul viitor, candidații care își caută un loc de muncă în România vor avea acces la informații clare despre salarii încă din...

24 Ianuarie: Mesajele liderilor politici despre Unirea Principatelor și unitatea națională

Liderii politici au transmis mesaje speciale în ziua în care sărbătorim Unirea Mică, pe 24 ianuarie. Iată ce au spus Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu...

Val de concedieri colective în România: industria auto și alte sectoare, grav afectate

Tot mai multe companii din România, inclusiv din industriile auto, a mobilei, textilelor, electrocasnicelor și IT, au anunțat în ultimele luni închiderea unităților de...
Ultima oră
Pe aceeași temă