13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimarul din Iernut, acuzat de deturnarea fondurilor PHARE

Primarul din Iernut, acuzat de deturnarea fondurilor PHARE

Primarul din comuna mureseana Iernut, Vasile Cornea, este acuzat de mai multi consilieri locali de deturnarea unor fonduri Phare. Concret, 10 din cei 15 membri ai CL l-au „parat” pe edil prefectului Ciprian Dobre si presedintelui Consiliului Judetean, Lokodi Edit.
Cei doi oficiali au fost instiintati de consilieri ca primarul ar fi deturnat nu mai putin de 600 de milioane de lei, oprind, totodata, o serie de lucrari finantate din fonduri Phare, cum ar fi cele legate de introducere a apei potabile in satul Cipau. Nu in ultimul rand, alesii locali au afirmat ca, in 2004, Vasile Cornea s-ar fi laudat ca va investi 14 miliarde lei intr-un drum, insa pana acum nu a facut nimic.
„In primul rand, sunt niste nebuni. Puteti sa scrieti: nu sunt normali”, a fost prima replica a edilului la auzul acuzatiilor care i se aduc. „Cum pot eu sa fur banii astia?”, a intrebat retoric Cornea. El a afirmat ca proiectul de executie referitor la proiectul Phare de la Cipau exista, banii de asemenea si urmeaza sa fie organizata licitatia pentru executie.
Cat priveste drumul in care membrii CL sustin ca ar fi bagat cele 14 miliarde lei doar pe hartie, primarul a spus ca a avut o promisiune de la Ministerul Transporturilor ca va primi circa 11 miliarde lei pentru reabilitarea celor 2 kilometri ai tronsonului. „Am si primit hartie de la Ministerul Transporturilor si pe baza acesteia am declansat procedura de licitatie, castigata de o firma din Targu-Mures. Ei s-au apucat sa lucreze la drum, au facut un kilometru si ceva, dar numai primul strat, pentru ca a venit vremea rea”, a adaugat Cornea.
Potrivit sursei citate, Ministerul Transporturilor nu a virat, insa, banii promisi nici pana astazi. Astfel, firma executanta nu a fost platita, desi costurile lucrarii realizate se ridica la circa 4,5 miliarde lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă