19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimarul Chisinaului si membrii "Grupului Ilascu" l-au evitat pe Tariceanu

Primarul Chisinaului si membrii „Grupului Ilascu” l-au evitat pe Tariceanu

Dorin Chirtoaca, primarul liberal al Chisinaului, nu a luat parte vineri la intalnirea cu premierul roman, Calin Popescu Tariceanu, aflat in vizita in capitala Republii Moldova, informeaza site-ul Ziare.com. Chirtoaca si-a motivat absenta prin faptul ca are audiente cu cetatenii pana la ora 17.00.
Surse guvernamentale afirma ca, initial, Dorin Chirtoaca isi confirmase prezenta la Ambasada Romaniei de la Chisinau, locul in care trebuia sa aiba loc intalnirea. Noul primar al Chisinaului s-a intalnit la doar o saptamana de la castigarea alegerilor cu Traian Basescu, chiar inainte de a avea o intervedere cu presedintele moldovean, Vladimir Voronin.

Refuzat si de "Grupul Ilascu"
Tariceanu nu a fost refuzat, insa, numai de Chirtoaca, ci si de cei trei membri ai grupului Ilascu, proaspat-iesiti din inchisoare: Tudor Petrov-Popa, Alexandru Lesco si Andrei Ivantoc. Acestia au invocat motive personale pentru a-si justifica imposibilitatea de a se intalni la Chisianu cu premierul roman.
Conform declaratiilor personalului misiunii diplomatice a Romaniei, Ivantoc a transmis ca are febra, Lesco a facut pana la masina, iar al treilea, Tudor Petrov-Popa nu a dat nici un raspuns, avand telefonul inchis.
Inca de la inceputul lunii iunie, de cand fostii detinuti de la Tiraspol au fost eliberati din inchisoare, Calin Popescu Tariceanu si-a exprimat dorinta de a-I intalni si le-a adresat o invitatie in Romania, alaturi de familiile lor, pentru a urma un program medical de recuperare.
In data de 13 iunie, presedintele Traian Basescu i-a decorat pe cei trei fosti detinuti cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de cavaler si sunt asteptati la Cotroceni pentru a-si primi distinctiile.

Cele mai citite

Profilele decorative, element central în designul interior modern. Cum să le alegi pe cele potrivite pentru locuința ta

În ultimii ani, profilele decorative au devenit un element cheie în designul interior modern, oferind nu doar un plus de stil, dar și funcționalitate....

S-a stins din viață deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României

Deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României (CCR), a murit, a anunțat senatorul PSD Laura Moagher marți seară. Moagher a...

Marcel Ciolacu: În mod categoric voi demisiona, dacă PNL iese de la guvernare

Premierul a declarat că se spun multe "tâmpenii" în campania electorală Marcel Ciolacu a afirmat, înainte de ședința de Guvern, că ”se spun multe tâmpenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă