22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimarii PSD au primit interdictie sa participe la intalniri cu parlamentarii Puterii

Primarii PSD au primit interdictie sa participe la intalniri cu parlamentarii Puterii

Primarii din judetul Sibiu care sunt membri PSD au primit interdictie din partea presedintelui filialei, Ioan Cindrea, de a mai participa la intalnirile pe diverse teme administrative la care erau convocati de catre parlamentarii Aliantei „D.A.”, in special de senatorul democrat Nicolae Neagu. Parlamentarul a afirmat recent ca a fost surprins sa constate ca edilii social-democrati cu care se intalnea in diverse zone ale judetului pentru a discuta probleme de administratie locala vin tot mai rar la aceste intalniri.
„Nu cred ca respectivii primari nu sunt interesati de discutiile privind dezvoltarea locala. Consider ca a opri oamenii sa vina sa afle cum isi pot moderniza comunele este o greseala”, a declarat senatorul. Democratul considera ca edilii nu fac decat sa respecte un ordin venit pe linie de partid de la superiorii lor. Neagu a spus, insa, ca interdictia este una mai mult formala pentru ca exista si alte cai de a discuta cu primarii fostei Puteri, iar initiativa acestor discutii nu-i apartine intotdeauna.
„Daca nu vin la intalniri, nu inseamna ca oamenii nu ma suna sa-mi spuna ca sunt interesati si sa imi solicite se ne intalnim in particular”, a adaugat Nicolae Neagu. Acesta a fost acuzat recent de liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, despre faptul ca incearca sa racoleze, folosind diverse propuneri de finantare si promisiuni de sprijin politic si financiar, primarii ce sunt membri ai fostului partid de guvernamant, dar de fiecare data democratul Nicolae Neagu a respins aceste acuzatii.
Cindrea ii reproseaza parlamentarului PD ca lanseaza variante neadevarate despre intentia unui numar apreciabil de edili social-democrati de a pleca din partidul condus de Mircea Geoana. Neagu a replicat, insa, ca doar trei primari au "migrat” deocamdata din PSD in PD. Au fost trei persoane care initial fusesera democrati, dar au schimbat macazul politic in perioada guvernarii trecute, tocmai pentru a rezista mai usor presiunilor facute de puterea de atunci.
Deocamdata, informatia conform careia un numar de 16 primari PSD ar fi solicitat inscrierea in PD nu a fost confirmata. In toate cazurile vizate, acestia au depus declaratii prin care dezmint aceasta varianta, precum si intentia lor de a pleca din partid.

Cele mai citite

Fonduri Elvețiene: Oxigen financiar pentru IMM-urile din România

Peste 55 de milioane de franci elvețieni sunt la dispoziția IMM-urilor pentru investiții în sectorul productiv Ministrul Marcel Boloș și ambasadorul Elveției în România, Massimo...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă