18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimaria Sibiu vrea sa toarne beton in locul castanilor

Primaria Sibiu vrea sa toarne beton in locul castanilor

Sapte organizatii neguvernamentale din municipiul Sibiu au declansat un protest la adresa planului Primariei de a amenaja o parcare auto in locul unui parc aflat acum sub zidurile vechii cetati, pe B-dul Coposu. Investitia administratiei locale, care urmareste sa obtina mai multe locuri de parcare auto in zona centrala a orasului in perspectiva anului 2007, nu este pe placul ecologistilor pentru ca lucrarile presupun distrugerea zonei verzi si a unui numar important dintre copacii seculari ce cresc aici.
Reprezentantii Fundatiei Comunitatii, ai Crucii Rosii, ai Fundatiei „Sibiu – capitala culturala europeana”, ai Clubului „Ecotur”, Liga Jurnalistilor, Consiliul Copiilor si ai Asociatiei „Civic Media” au depus, miercuri, o contestatie impotriva emiterii autorizatiei de mediu pentru proiectul parcarii, aflat acum in perioada de consultari publice in vederea emiterii autorizatiilor de constructie. „Nu cred ca este necesar sa facem noi, acum, ceea ce nu au reusit sa faca autoritatile comuniste in Sibiu ca in atatea alte orase ale tarii”, a declarat presedintele Clubului „Ecotur”, Doru Banaduc.
Reprezentantii ONG-urilor solicita Primariei sa anuleze investitia si sa lase perdeaua verde din zona zidului cetatii in actuala sa conformatie.

Proiect de 2,5 milioane RON

In zona verde pe care ecologistii sibieni vor sa o salveze, municipalitatea intentioneaza sa investeasca peste 2,5 milioane RON pentru amenajarea a circa 110 de locuri de parcare cu acces dinspre B-dul Coposu, una dintre cele mai circulate artere rutiere din oras.
In zona delimitata urmeaza sa apara trei segmente de parcare destinate autoturismelor, vehiculelor pentru transportul persoanelor cu handicap locomotor si una destinata autocarelor pentru turisti. Pentru amenajarea locului, Primaria intentioneaza sa taie aproape 20 de castani care cresc in zona, iar ecologistii sunt nemultumiti din aceasta cauza.
„Parcul acela a aparut intr-o perioada in care nu era nevoie de atatea locuri de parcare. Noi nu dorim sa amenajam parcari in locul parcului, ci parcari in parc. Am intrebat si eu specialistii Serviciului Zone Verzi daca acei copaci pot fi taiati si am fost asigurat ca toti castanii sunt batrani si pot fi inlocuiti cu puietii altor specii arboricole”, a declarat primarul municipiului, Klaus Iohannis.
Conform legislatiei in vigoare, reprezentantii Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului trebuie sa convoace in urmatoarea perioada o dezbatere publica pe marginea acestui proiect, odata ce contestatia ecologistilor a fost inregistrata oficial.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă