25.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimaria Petrosani demoleaza cartierul saracilor

Primaria Petrosani demoleaza cartierul saracilor

Primaria Petrosani (judetul Hu-nedoara) este decisa sa darame un cartier din municipiu, unde casele se afla intr-o avansata stare de degradare. Reprezentantii administratiei publice locale au luat aceasta hotarare dupa tragicul accident de la Braila, unde o femeie insarcinata a murit dupa ce s-a prabusit casa pe ea.
Locuintele din colonia Bosnea, cartierul avut in vedere de municipalitate, sunt construite in urma cu peste 100 de ani, fiind destinate la acea vreme angajatilor de la Societatea Carbunelui Petrosani. Acum acolo stau, in general, marginalizatii social, fosti condamnati si chiar familii cu copii bolnavi de SIDA. Este cea mai saraca si mizera zona din oras, unde nu s-au mai facut investitii de ani de zile.
Casele sunt inchiriate de Primarie localnicilor, desi la un moment dat acestea au fost scoase la vanzare. „Am vrut sa le vand celor care locuiesc in ele, dar nu a venit nimeni sa le cumpere”, a afirmat primarul municipiului, Carol Schreter.
In urma cu trei ani, dupa o furtuna puternica, imobilele din colonia Bosnea au fost grav afectate. Din cauza ca nu exista o retea de canalizare, in timp apa s-a infiltrat in structura de rezistenta a cladirilor, care sunt la un pas sa se prabuseasca. La vremea respectiva, chiriasii au primit, printr-o decizie a Guvernului, cate 5 milioane de lei pentru materiale de constructii, suma insuficienta, insa, pentru starea in care se afla locuintele.
In prezent, administratia locala vrea sa mute toate cele circa 200 de familii care locuiesc in cartier in locuinte sociale si sa darama casele. „Radem din temelie cartierul, care este si un focar de infectie pentru intreg municipiul”, a spus edilul.
Potrivit sursei citate, singura problema o reprezinta chiar lipsa locuintelor sociale, dar problema se va rezolva. Si asta, deoarece municipalitatea este pe cale sa obtina acordul pentru un proiect de amenajare a unor locuinte de catre ANL, iar blocurile fostei cazarme vor fi amenajate cu fonduri Phare tot in locuinte sociale.

Cele mai citite

Transformă orice ocazie în magie cu rochiile de ocazie de la Elena Perseil. Sfaturi și recomandări de la designerul de prestigiu 

Când vine vorba de evenimente speciale, rochia pe care o alegi este cheia pentru a te simți încrezătoare și elegantă. Fie că participi la...

CIA vrea să recruteze informatori din China, Iran și Coreea de Nord

Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA) a inițiat o campanie menită să recruteze informatori din China, Iran și Coreea de Nord, transmite...

Rusia a „cumpărat” în Republica Moldova voturi împotriva Maiei Sandu și anti-UE cu peste 15 milioane de dolari

Cetăţeni ai Republicii Moldova au primit în total peste 15 milioane de dolari (13,6 milioane de euro) pentru a vota pe 20 octombrie împotriva...
Ultima oră
Pe aceeași temă