Participarea la sedinta Comisiei Judetene de Fond funciar a primarului comunei Mircea Voda a agitat spiritele. Primarul vrea ca o suprafata mare de teren, pe care acum isi desfasoara activitatea trei societati constituite in primii ani dupa Revolutie, sa ramana la dispozitia comisiei locale, care sa o imparta intre tinerii comunei care vor sa infiinteze ferme.
Parerile membrilor comisiei sunt, insa, impartite: unii dintre ei nu sunt de acord cu anularea titlului de proprietate, emis in anul 1999, iar altii formeaza tabara celor care sunt impotriva acestei variante. Primarul Dumitru Dedu are probleme cu societatea „Fratia”, formata dintr-o parte din fostii cooperatori improprietariti. Conducerea societatii vrea ca dupa primirea titlului de proprietate asupra terenului sa ii transforme pe detinatorii de pamant in actionari si nu este de acord sa cedeze.
Au prea mult teren
„Suprafata de 2.090 de metri patrati este formata prin aportul de teren. Comisia locala a vandut o parte din suprafata ce a apartinut fostului CAP. Ce a ramas s-a impartit in cote parti la trei asociatii: „Fratia”, „Venus” si „Unirea”. „Fratia” detine terenurile de sub grajdurile pe care le-a preluat, impreuna cu utilaje, cand s-a desfiintat cooperativa, dar si suprafata pe care o prevede Legea 18. Este vorba despre mult prea mult teren. Pentru suprafata asta nimeni nu a platit niciodata impozit. Vreau sa valorificam terenul. Maine ne putem trezi, asa cum s-a intamplat de nenumarate ori numai in judetul asta, ca „Fratia” se lichideaza si vinde fiecare metru patrat pe bani buni”, a declarat Dumitru Dedu. Membrii Comisiei Judetene de Fond funciar au amanat adoptarea unei hotarari. Un grup format din membrii comisiei se va deplasa la Mircea Voda pentru a gasi o solutie care sa convina si asociatiei, dar si conducerii primariei, mai ales ca este vorba depre asigurarea unui drum de acces de la activele care se afla in interiorul suprafetei pe care o foloseste „Fratia”.